Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Proses pengeluaran teh putih boleh dibahagikan kepada dua langkah: layu dan pengeringan. Proses pengeringan digunakan untuk mengeluarkan lebihan air dalam daun selepas layu, memusnahkan aktiviti seperti polifenol oksidase dalam daun, dan meningkatkan aroma dan rasa produk siap. Pengeringan adalah langkah utama dalam membentuk kualiti teh putih, yang berkaitan dengan penampilan dan kualiti dalaman teh siap. Pada masa ini, terdapat dua kaedah pengeringan yang biasa digunakan untuk teh putih: pemanggangan arang dan pengeringan elektrik. Pengeringan arang teh putih lebih tradisional, menggunakan arang yang dinyalakan sebagai sumber haba. Sesetengah penyelidik percaya bahawa pemanggangan arang dan pengeringan teh mempunyai kelebihan tertentu dalam kualiti dan penyimpanan; Kaedah pengeringan yang paling biasa digunakan dalam pengeluaran pelbagai jenis teh, menggunakan udara pemanasan elektrik, suhu dan masa pemanasan lebih terkawal daripada pemanggangan arang, dan kualiti daun teh lebih stabil. Disebabkan oleh kepentingan proses pengeringan teh putih kepada kualiti teh putih, pemilihan kaedah pengeringan yang sesuai adalah sangat penting untuk pembentukan dan kawalan kualiti teh putih. Kajian ini membandingkan kandungan dan komponen aroma teh putih Fuding yang disediakan dengan kaedah pengeringan yang berbeza, dan meneroka kesan kaedah pengeringan yang berbeza terhadap kualiti teh putih, untuk memberikan panduan pengeluaran tertentu untuk teh putih. Pengaruh kaedah pengeringan yang berbeza terhadap kualiti teh putih terutamanya terletak pada tiga aspek: katekin, aroma dan penilaian deria. Kandungan katekin dalam daun teh yang disediakan oleh white tea electric dryer biasanya lebih tinggi daripada pemanggangan arang. Walaupun katekin telah terbukti mempunyai rasa pahit dan astringen, ia juga merupakan komponen aktif antioksidan yang paling penting dalam daun teh. Walaupun pemanggangan arang boleh mengurangkan kepahitan dan astringensi teh siap ke tahap tertentu, jumlah keseluruhan polifenol teh tidak berubah dengan ketara disebabkan kaedah pengeringan; perlu diperhatikan bahawa teh putih adalah teh yang ditapai sedikit, dan kerana kandungan asid amino bebas yang tinggi, Kepahitan dan keterikatan sup teh putih tidak jelas, dan mengurangkan kepahitan dan keterikatan yang dibawa oleh catechin tidak mempunyai nilai yang jelas. dalam pengeluaran sebenar.