email

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Teh hitam diperbuat daripada tunas segar dan daun pokok teh yang sesuai sebagai bahan mentah, dan dibuat melalui satu siri proses seperti layu, menggulung (memotong), penapaian, dan pengeringan, antaranya penapaian adalah proses utama pemprosesan teh hitam..Intipati daripada black tea fermentation ialah tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh. Polifenol teh (termasuk EGCG, EGC, ECG, EC, dll.) dipolimerkan secara oksidatif untuk menghasilkan komponen baharu seperti theaflavin dan thearubigin. Bahan meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri daun merah dan sup merah, manis dan lembut.

Mesin penapaian teh hitam yang dihasilkan oleh syarikat kami meniru prinsip penapaian teh hitam, meningkatkan kelembapan dan suhu teh, dan menapai teh hitam dalam masa terkawal yang munasabah. Di bawah persekitaran suhu tinggi dan kelembapan yang tinggi, kandungan teh hitam boleh ditapai dengan cepat untuk membentuk bahan aromatik unik teh hitam. Kualiti teh hitam yang dihasilkan dalam setiap batch dikawal dengan berkesan oleh mesin penapaian untuk meningkatkan kualiti teh hitam.