Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Yang pertama ialah tea picking method.
Kaedah memetik teh selalunya dipetik dengan pegangan iaitu dengan lembut menjalin tunas dan daun muda dengan jari telunjuk dan ibu jari, dan mengangkatnya ke atas.
Pada masa kini, banyak kaedah memetik yang salah, dan kaedah yang salah seperti mengoyak, menarik, memulas, dan mencubit harus dielakkan. Kerana teknik ini akan meningkatkan kawasan luka di tapak memetik, yang bukan sahaja meningkatkan kawasan luka untuk badan pokok teh, tetapi juga selepas daun teh diproses untuk pucuk baru, kesan kemerahan ditemui di pangkal batang siap. teh, menjadikan daun Pelbagai bahagian bawah.
Yang kedua ialah memberi perhatian kepada cara memetik teh.
Kami menyokong perlombongan tepat pada masanya dan perlombongan menunggang kuda. Maksudnya, ia sepatutnya pantas. Atas dasar membezakan kelompok, kita harus menekankan perlombongan yang rajin, dan kita mesti membezakan kelompok berdasarkan perlombongan yang rajin.
Jangan tolak ke hadapan seperti "potong rambut" pada satu masa, jika tidak dahan di hadapan akan menjadi lembut dan dahan di belakang akan menjadi tua. Inilah sebab mengapa hasil yang tinggi bukanlah hasil tuaian yang baik, dan hasil yang tinggi tidak berkualiti tinggi.
Ketiga, beri perhatian kepada "menekan bahagian tengah untuk mempromosikan kedua-dua belah pihak".
Apakah maksudnya? Teh mempunyai ciri-ciri berkembang ke arah atas, dengan dominasi pusat yang lebih kuat dan dominasi apikal yang agak kuat. Selalunya, kadar pertumbuhan di tengah pokok akan melebihi kedua-dua belah pokok. Bahagian tengah boleh dituai lebih berat, dan kedua-dua belah harus dipelihara dengan betul.
Dengan kaedah "menekan bahagian tengah dan mempromosikan kedua-dua belah", kanopi akan menjadi lebih padat dan lebih padat.