Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Inti dari penapaian teh hitam adalah bahawa tisu sel daun segar rosak. Untuk menjadi tepat, membran vacuole semiper telah rosak. Polifenol boleh bersentuhan dengan oksida endogen, menyebabkan pempolimeran oksidatif enzimatik polifenol. Peranan theaflavin, thearubin dan bahan-bahan berwarna lain. Pada masa yang sama, gandingan menghasilkan satu siri reaksi kimia bahan yang terkandung, dengan itu membentuk bahan aroma yang unik dari teh hitam. Fermentasi Teh Hitam. Bukan penapaian mikrob atau pengoksidaan kimia yang mudah, tetapi bergantung kepada pengoksidaan enzimatik enzim endogen dalam daun segar.
Penapaian adalah proses utama membuat teh hitam. Tanpa penapaian teh., ciri-ciri kualiti teh hitam tidak boleh dibentuk. Sekiranya penapaian tidak normal, kualiti teh hitam akan berkurangan.
Semasa proses penapaian, pelbagai komponen dalaman telah mengalami perubahan yang mendalam, seperti pengoksidaan polifenol, pemusnahan klorofil, hidrolisis protein dan karbohidrat, dan perubahan dalam bahan aromatik, di antaranya pengaruh yang paling penting terhadap kualiti hitam Teh adalah pengoksidaan polifenol.
Bahan-bahan yang terkandung dalam teh secara beransur-ansur berubah semasa proses penapaian, menjadikan aroma unik teh hitam secara beransur-ansur muncul dalam pengeluaran.