email

Bagaimana melakukan langkah

Produk panas.

Penetapan Teh Pu'er

Penetapan Teh Pu'er

2022-01-11 15:17:23

Penetapan suhu tinggi jangka panjang periuk penetapan teh universal boleh mendedahkan aroma teh Pu'er dan memancarkan aroma wangi.

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

2022-01-11 14:33:29

Gunakan langkah pengurusan taman teh, pemangkasan pokok teh dan lain-lain mesin pengurusan taman teh, pembajaan, dsb., untuk menggalakkan pertumbuhan pokok teh dan meningkatkan kualiti teh musim bunga.

Langkah-Langkah Pemulihan Selepas Kecederaan Pembekuan Kebun Teh

Langkah-Langkah Pemulihan Selepas Kecederaan Pembekuan Kebun Teh

2022-01-03 13:27:44

Menggunakan kaedah pemangkasan yang munasabah, kaedah pembajaan, dan penanaman mahkota pokok boleh memulihkan kerugian dengan segera selepas kerosakan beku. Jadikan pokok teh cepat kembali bertenaga.

Langkah-Langkah Pencegahan Terhadap Kerosakan Pembekuan Di Kebun Teh

Langkah-Langkah Pencegahan Terhadap Kerosakan Pembekuan Di Kebun Teh

2022-01-03 13:17:53

Penggunaan munasabah pelbagai teknik penanaman dan pengurusan taman teh untuk menggalakkan pertumbuhan sihat pokok teh boleh meningkatkan daya tahan sejuk pokok teh. Apabila kerosakan sejuk dan fros berlaku, penggunaan pelbagai langkah anti-pembekuan mempunyai kesan tertentu untuk mengurangkan dan mengawal tahap kerosakan sejuk dan fros.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana melakukan langkah

2021-04-22 17:34:13

Tujuan langkah menggulung teh adalah untuk membuat bentuknya pada awalnya, dan memecahkan sel daun untuk meningkatkan kepekatan rasa teh selesai. Dalam memproses teh hijau, sebagai tambahan kepada beberapa teh hijau yang terkenal, menggulung secara amnya merupakan proses yang sangat diperlukan.

Orthodox Green/Black/Oolong Tea Rolling Machine

Titik teknikal bergolek adalah:

(1) "Uleni daun tua menjadi panas, dan daun muda menjadi sejuk." Daun lama tidak berkualiti. Sekiranya suhu daun lebih tinggi, mereka mempunyai keplastikan yang baik, dan menguli panas baik untuk jalur. Daun muda berkualiti, dan setelah daun disejukkan, ia dipintal, yang membantu mengekalkan warna dan aroma yang baik.

DL-6CRT-25-Tea-Leaves-Kneading-Machine/Tea-Leaf-Kneader-Kneading-Machine-Equipment-For-Kneading-Tea

(2) Tekanan untuk menguasai "ringan, berat dan ringan". Untuk mengelakkan kepingan teh longgar dan pengeluaran jalur rata yang dihancurkan, tekanan harus mengikut prinsip "cahaya pertama dan kemudian berat, tekanan secara beransur-ansur, cahaya bergantian dan berat, dan akhirnya tidak ada tekanan". Secara amnya, nisbah masa tekanan dan pelepasan adalah 2 hingga 1 atau 3 hingga 1, seperti tekanan selama 10 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit, atau tekanan selama 15 minit dan tekanan pelepasan selama 5 minit.

DL-6CRT-45-Tea-Leaf-Rolling-Machine/Orthodox-BlackGreen-Tea-Leaf-Rolling-Process-Machine-Price

(3) Masa penggulingan dan jumlah daun harus sesuai. Waktu menguli untuk daun muda agak lama, dan daun tua lebih panjang; jumlah lemparan daun berkait rapat dengan isipadu gendang menguli. Oleh kerana isipadu daun muda besar dan ketumpatan besar daun tua kecil, daun muda dapat dibuang dengan lebih tepat, dan daun tua lebih kecil. Ambil teh hijau tumis sebagai contoh, menggunakan mesin gulung dan putar jenis 55, daun segar kelas pertama dan kedua, secara amnya membuang daun pada 30-35 kg, dan gulung selama 40-45 minit. Tahap penggulungan memerlukan kadar pelucutan melebihi 80%, dan kadar pemusnahan tisu sel daun adalah 45% hingga 55%.

DL-6CRT-65-Kneading-Tea-Machinery/650Mm-Stainless-Steel-Tea-Kneading-Table-Machine-Machinery