email

Membuat teh hijau bentuk rata

Produk panas.

Bagaimana untuk membuat 25kg finshied black teh oleh mesin?

Bagaimana untuk membuat 25kg finshied black teh oleh mesin?

2021-09-07 14:51:40

Bagaimana untuk memproses 25kg Teh Black Striped dari 100kg daun teh segar? Teh hitam berjalur memerlukan proses teh yang lancar, proses rolling, penapaian teh dan pengeringan, di sini adalah mesin untuk rujukan dan pemeriksaan anda.

Bagaimana untuk membuat 25kg selesai teh hijau dengan mesin?

Bagaimana untuk membuat 25kg selesai teh hijau dengan mesin?

2021-09-01 16:14:22

Mesin untuk membuat teh hijau, memerlukan empat langkah, teh yang lancar, penetapan teh, rolling teh, dan pengeringan teh. Menguasai kaedah pemprosesan yang betul akan membantu anda membuat teh berkualiti tinggi.

Apakah teh kuning?

Apakah teh kuning?

2021-08-12 15:56:22

Proses membuat teh kuning yang unik kebanyakannya sama dengan teh hijau. Tetapi proses kritikal telah ditambah. Membuat perubahan besar dalam kualiti dan rasa teh.

Bagaimana untuk mengeringkan teh hitam?

Bagaimana untuk mengeringkan teh hitam?

2021-08-04 16:08:21

Menguasai faktor pengekalan utama pengeringan boleh membuat pengeringan teh hitam sepenuhnya dan memberi bermain kepada sifat unik teh hitam. Menggunakan mesin pengeringan deli boleh membantu anda membuat teh hitam yang baik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
If you want know more about our products, please send email to us : info@delijx.com. You also can send message to our WeChat or WhatsApp : 0086-18120033767

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Salah satu teh hijau berbentuk rata sangat terkenal, teh bersejarah Cina Lao Zhu Dafang. Dicipta dalam Dinasti Ming. Daun teh hijau yang berkualiti tinggi juga boleh dihasilkan mengikut kaedah ini untuk menghasilkan teh yang rata dan seragam dalam penampilan, licin, jelas dan sedikit berwarna kuning, dan mempunyai rasa yang kaya dan menyegarkan.

1. daun segar yang layu. Sebarkannya secara sederhana di tempat yang sejuk dan berventilasi untuk 4-5h, dengan ketebalan 1.5-2cm. Atau letakkannya pada mesin layu untuk cepat layu. Dengan kena tangan kira-kira 7% daripada kehilangan air, iaitu, penampilan daun segar kehilangan kilau, dan tunas teh sedikit lembut di tangan.

2. Penetapan. Mesin siri 6cst boleh digunakan untuk kerja penetapan. Selepas memanaskan silinder hingga 120 ℃, daun boleh dibuang. Suhu kebakaran harus stabil. Penetapan sehingga daun lembut, batang daun sentiasa pecah, dan teh secubit tangan boleh membentuk bola, kandungan air adalah 55% -58%, dan masa penetapan adalah 1-2min.

3. Penyejukan. Sebarkan daun teh penekanan untuk menyejukkan daun teh untuk cepat menghilangkan haba.

4. Membentuk. Gunakan 6cl teh carding shaping mesin untuk membuat bentuk. Sebelum membuang daun, frekuensi reciprocating periuk harus diperlahankan, dan kemudian frekuensi reciprocating harus dimodulasi 110-120 kali / min. Apabila suhu di dalam palung naik hingga 80-90 ° C, daun selepas penetapan perlu dibuang, dan setiap palung harus walaupun ketika melemparkan daun. 3-3.5kg setiap kali, 0.15-0.2kg setiap tangki. Pengeluaran akhbar sehingga daun teh rata, mengeluarkan rod yang menekan berat apabila memegangnya, dan kemudian gunakan rod menekan cahaya untuk berfungsi sehingga kandungan air adalah 20% -25%, dan kemudian menyebarkannya untuk menyejukkan.

5. Pengeringan. Pengering teh 6chz digunakan untuk mengeringkan daun teh untuk membuat teh meninggalkan hijau dan lengkap.

Bahan mentah daun segar yang tinggi biasanya dibuat oleh mesin dari awal hingga akhir, memastikan kesinambungan dan kualiti pengeluaran teh.