Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Salah satu teh hijau berbentuk rata sangat terkenal, teh bersejarah Cina Lao Zhu Dafang. Dicipta dalam Dinasti Ming. Daun teh hijau yang berkualiti tinggi juga boleh dihasilkan mengikut kaedah ini untuk menghasilkan teh yang rata dan seragam dalam penampilan, licin, jelas dan sedikit berwarna kuning, dan mempunyai rasa yang kaya dan menyegarkan.
1. daun segar yang layu. Sebarkannya secara sederhana di tempat yang sejuk dan berventilasi untuk 4-5h, dengan ketebalan 1.5-2cm. Atau letakkannya pada mesin layu untuk cepat layu. Dengan kena tangan kira-kira 7% daripada kehilangan air, iaitu, penampilan daun segar kehilangan kilau, dan tunas teh sedikit lembut di tangan.
2. Penetapan. Mesin siri 6cst boleh digunakan untuk kerja penetapan. Selepas memanaskan silinder hingga 120 ℃, daun boleh dibuang. Suhu kebakaran harus stabil. Penetapan sehingga daun lembut, batang daun sentiasa pecah, dan teh secubit tangan boleh membentuk bola, kandungan air adalah 55% -58%, dan masa penetapan adalah 1-2min.
3. Penyejukan. Sebarkan daun teh penekanan untuk menyejukkan daun teh untuk cepat menghilangkan haba.
4. Membentuk. Gunakan 6cl teh carding shaping mesin untuk membuat bentuk. Sebelum membuang daun, frekuensi reciprocating periuk harus diperlahankan, dan kemudian frekuensi reciprocating harus dimodulasi 110-120 kali / min. Apabila suhu di dalam palung naik hingga 80-90 ° C, daun selepas penetapan perlu dibuang, dan setiap palung harus walaupun ketika melemparkan daun. 3-3.5kg setiap kali, 0.15-0.2kg setiap tangki. Pengeluaran akhbar sehingga daun teh rata, mengeluarkan rod yang menekan berat apabila memegangnya, dan kemudian gunakan rod menekan cahaya untuk berfungsi sehingga kandungan air adalah 20% -25%, dan kemudian menyebarkannya untuk menyejukkan.
5. Pengeringan. Pengering teh 6chz digunakan untuk mengeringkan daun teh untuk membuat teh meninggalkan hijau dan lengkap.
Bahan mentah daun segar yang tinggi biasanya dibuat oleh mesin dari awal hingga akhir, memastikan kesinambungan dan kualiti pengeluaran teh.