email

Enam jenis teh

Home > Berita > Berita Industri TehEnam jenis teh

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Enam jenis teh

2021-06-18 17:00:04

P.ada masa ini, teh dibahagikan kepada enam kategori: hitam (merah) , Green. teh, O. Olong. teh , kuning teh, pasca-fermentasi (Gelap) dan putih

1. Teh hitam (merah)

Teh hitam adalah bertentangan dengan teh hijau. Ia adalah teh yang ditapai sepenuhnya (dengan tahap penapaian lebih besar daripada 80%). Nama teh hitam berasal dari sup merahnya.

2. Teh hijau

Teh hijau adalah teh yang tidak ditapai, iaitu, daun segar tersebar dan dikeringkan secara langsung dalam periuk panas satu hingga dua ratus darjah untuk menggoreng untuk mengekalkan ciri-ciri hijau.

3. Oolong teh

Oolong teh adalah sejenis teh semi-fermentasi antara teh merah dan hijau. Oolong teh adalah proses yang paling rumit dan memakan masa di antara enam jenis teh, dan kaedah pembuatan bir juga yang paling khusus, jadi minum teh Oolong juga dikenali sebagai minum teh Gongfu.

4. Teh Kuning

Teh Junshan Yinzhen yang terkenal tergolong dalam teh kuning. Kaedah penyediaan teh kuning sedikit seperti teh hijau, tetapi ia mengambil masa tiga hari lemas di tengah;

5. P ost-fermented (gelap)

Asalnya, gelap Teh hitam terutamanya dijual di kawasan sempadan, dan Yunnan Pu "Er teh adalah salah seorang daripada mereka. PU" Er teh dibuat dengan menuangkan air pada teh hijau yang telah dibuat, dan kemudian menanamnya. PU "Er Tea mempunyai kesan menurunkan lemak, penurunan berat badan dan tekanan darah, dan sangat popular di Asia Tenggara dan Jepun. Tetapi apabila ia datang kepada penurunan berat badan, kesan yang paling penting ialah teh Oolong.

6. Teh putih

Teh putih pada dasarnya dibuat oleh matahari. Penampilan, aroma dan rasa teh putih dan teh kuning sangat baik.

Mereka mempunyai tahap penapaian yang berbeza kerana proses pengeluaran. Jadi ia membentangkan bentuk teh yang berbeza.