Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
3. Pengudaraan
Pu "teh er juga bernafas , dan keadaan transformasinya memerlukan oksigen dan kelembapan. Jika anda menyimpan PU "Er Tea di rumah, ia mesti diletakkan di tempat yang kering dan berventilasi, kerana oksigen di udara yang beredar memberi manfaat kepada pendaraban mikroorganisma dalam teh. Ia adalah kondusif untuk transformasi bahan yang terkandung dalam PU "Er Tea dan mempercepatkan penuaan PU" Er Tea. Di bawah kesan dua tindak balas pengoksidaan enzimatik dan bukan enzimatik, ia boleh mempromosikan dan mempercepatkan penuaan jinak PU "ER Tea.
4. Shady.
Pastikan pu "teh er di tempat yang tidak terdedah kepada matahari, meminimumkan kesan cahaya yang kuat pada pu" teh er, dan tidak meninggalkan pu "er teh dalam persekitaran suhu yang tinggi untuk masa yang lama, terutamanya semasa semasa suhu tinggi dan iklim kelembapan yang tinggi di selatan. Suhu yang tinggi bukan sahaja menjadikan PU "ER Tea tidak aktif, ia juga tidak kondusif untuk penuaan PU" Er Tea sendiri. Dari masa ke masa, Pu "Er Tea akan mati, iaitu, ia tidak mempunyai nilai untuk penyimpanan dan transformasi.
5. Tiada persekitaran bau yang aneh
Semua teh sangat mudah untuk menyerap bau aneh yang lain, dan kadang-kadang teh digunakan dalam keluarga untuk mengeluarkan bau aneh. Oleh itu, ia harus diperhatikan apabila menyimpan Pu "er. Teh itu akan menyerap bau aneh yang paling, dan apabila bau aneh diserap, ia tidak dapat dipulihkan.