Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
1. Kaedah pemprosesan yang berbeza
Teh hitam ialah teh yang ditapai sepenuhnya. Semasa pemprosesan, teh hitam memerlukan mesin penapaian untuk melakukan penapaian.
Teh batu ialah teh separa ditapai. Teh batu tergolong dalam teh oolong: ia adalah teh separa ditapai, iaitu, ia ditapai dengan betul semasa pengeluaran untuk menjadikan daunnya sedikit kemerah-merahan. Ia adalah sejenis teh antara teh hijau dan teh hitam. Ia mempunyai kedua-dua kesegaran teh hijau dan kemanisan teh hitam. Oleh kerana bahagian tengah daun berwarna hijau dan bahagian tepi daun berwarna merah, ia dipanggil "daun hijau dengan sempadan merah". Pemprosesan ini memerlukan Electric/Wood Heating Hot Air Oolong Tea Shaking Drum Machine Untuk memproses teh batu wuyi, pemprosesan ini membuat perbezaan antara teh batu wuyi dan jenis teh lain.
2. Bahan mentah adalah berbeza
Daun teh segar yang digunakan dalam teh hitam adalah serupa dengan teh hijau, manakala daun teh segar yang digunakan dalam teh batu separuh ditapai adalah lebih tua, jadi anda biasanya boleh melihat tunas dan daun di bahagian bawah teh hitam, tetapi bahagian bawah teh batu. adalah lebih tebal. Ini disebabkan oleh pelbagai spesies pokok yang mereka gunakan untuk memetik daun teh segar.
3. Warna yang berbeza
Selepas bahagian bawah teh teh hitam direndam, ia hendaklah berwarna merah keperangan, manakala bahagian bawah teh batu berwarna hitam keperangan.
4. Aromanya berbeza
Aroma teh hitam biasanya madu, kentang, karamel, dan lain-lain, manakala teh batu terutamanya wangi bunga tulang batu dan buah.
5. Kaedah pembakar yang berbeza
Teh batu dan teh hitam telah dikeringkan dengan mesin. Perbezaannya ialah teh batu dibakar dengan arang, manakala teh hitam dihisap dengan kayu pain.