email

Prinsip pemprosesan teh gelap

Home > Berita > Berita Industri TehPrinsip pemprosesan teh gelap

Produk panas.

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

2023-11-29 09:00:13

Teh hitam, juga dikenali sebagai teh merah di China, adalah minuman popular yang dinikmati oleh orang di seluruh dunia. Artikel ini bertujuan untuk memberikan gambaran ringkas tentang pelbagai jenis teh hitam dan ciri-cirinya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Prinsip pemprosesan teh gelap

2021-11-04 13:31:43

Terdapat banyak jenis teh gelap di China, teknologi pemprosesan adalah berbeza, dan kualitinya berbeza, tetapi terdapat ciri-ciri umum: 1. Piawaian pemilihan daun teh segar adalah agak kasar dan lama. Secara amnya, tumbuh-tumbuhan teh dilombong selepas tunas terbentuk, dan daunnya tua dan tangkai panjang. Produk ini mempunyai penampilan yang besar; 2. Semasa pemprosesan, terdapat proses yang unik --- wort buasir, yang sebahagiannya menggunakan tumpukan kering teh bulu, seperti teh hijau lama Hubei dan Sichuan Fuling brick tea, dan ada yang menggunakan buasir basah, seperti Hunan Black Tea dan Tea Guangxi Liubao, dan sebagainya; 3. Mempunyai ciri-ciri kualiti yang sama, iaitu bentuknya dipintal, warna kuning, coklat dan berminyak, mengelakkan coklat gelap; Rasa batin adalah mellow atau murni, sup adalah oren-kuning atau oren-merah, dan bahagian bawah daun berwarna kuning-coklat. Elakkan daun merah.

Antaranya, semasa pemprosesan PU "Er Tea yang terkenal, mikroorganisma yang dominan dalam proses penumpukan mempunyai pengaruh penting terhadap pembentukan kualiti.

PU "Er Tea ditimbun selepas teh hijau daun Yunnan yang ditimbun di dalam air pasang surut. Dalam proses menumpuk, kerana haba yang dihasilkan oleh aktiviti mikrob, satu siri perubahan fizikal dan kimia telah berlaku di kualiti dalaman teh, yang telah menyumbang kepada PU "ER. Pembentukan rasa teh dan kualiti yang baik adalah fermentation process of Pu"er tea. Dalam proses penapaian PU "ER Tea (sama ada ia disimpan secara semula jadi atau buatan dipromosikan), mikroorganisma memainkan peranan penting.