DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.
Baca lebih lanjutSebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.
Baca lebih lanjutMelakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.
Baca lebih lanjutPenapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.
Baca lebih lanjutIa hujan pada musim bunga dan daun teh basah. Untuk mengurangkan kerugian, sangat penting untuk layu dengan cepat dan cekap.
Baca lebih lanjutTeh tumbuh dengan cepat pada musim bunga, dan pada hari hujan, bagaimanakah teh harus dirawat dengan cepat untuk mengelakkan teh daripada rosak?
Baca lebih lanjutSelepas membuat teh Pu'er, bagaimana menilai kualiti teh Pu'er melalui pelbagai dimensi.
Baca lebih lanjutArtikel ini mengurangkan secara ringkas teknologi pemprosesan teh hitam pokok purba, daripada memetik teh kepada pengeringan teh dan pengenalan proses kasar.
Baca lebih lanjutPembentukan aroma teh oolong berkait rapat dengan rawatan setiap proses pemprosesan. Layu, goncang, pengeringan dan proses lain teh oolong akan menjejaskan kualiti akhir teh oolong.
Baca lebih lanjutTeh hitam dan teh batu Wuyi mempunyai klasifikasi dan perisa yang berbeza kerana asal usul yang berbeza, penggunaan bahan mentah, dan teknik pemprosesan yang berbeza.
Baca lebih lanjutWalaupun teh hitam dan teh batu Wuyi adalah sama dalam rupa, mereka tergolong dalam pelbagai jenis teh, yang boleh dibezakan daripada proses pengeluaran dan sebagainya.
Baca lebih lanjutMengapakah teh oolong selesai selepas dibancuh mempunyai daun teh hijau dengan tepi merah? Proses goncangan teh sangat penting untuk menghasilkan perubahan ini.
Baca lebih lanjut