email

Teh Hijau Buatan Tangan

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hijau Buatan Tangan

Produk panas.

Memetik Teh Mekanikal

Memetik Teh Mekanikal

2022-06-18 15:36:09

Memetik teh secara mekanikal mesti menggunakan kaedah yang betul untuk menjadikan pokok teh tumbuh dengan lebih baik. Pada masa yang sama, daun segar selepas dipetik mesti diinsuranskan dan disimpan dengan betul.

Nota Memetik Teh

Nota Memetik Teh

2022-06-18 15:29:27

Untuk pertumbuhan daun teh yang lebih baik, semasa proses memetik teh, perhatian harus diberikan kepada teknik memetik teh dan kaedah memetik.

Standard Untuk Penuaian Teh

Standard Untuk Penuaian Teh

2022-06-11 17:39:36

Piawaian memetik teh hendaklah mengikut piawaian teh yang diproses, dengan mengambil kira masalah pengekalan dan penuaian daun.

Risiko Dan Masalah Dalam Memetik Teh

Risiko Dan Masalah Dalam Memetik Teh

2022-06-11 17:04:57

Memetik teh harus mengelakkan memetik pemangsa, memilih mengikut situasi sebenar teh, dan melindungi teh sepenuhnya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hijau Buatan Tangan

2021-12-17 14:27:14

Walaupun kualiti teh Longjing sebahagian besarnya bergantung pada bahan mentah daun segar, warna, aroma, rasa dan bentuk teh berbeza-beza semasa proses pengeluaran. Oleh itu, daun segar yang sama adalah kerana kemahiran kakitangan. Bergantung pada tahap kecekapan, kualiti teh Longjing akan berbeza-beza. Sama ada suhu teh Longjing dikawal dengan betul adalah sangat penting. Jika kuasa api terlalu tinggi, daun teh terdedah kepada terbakar tepi dan pecah, mengakibatkan rasa terbakar dan menjejaskan kualiti; jika kuasa api terlalu rendah, teh terdedah kepada batang merah dan sup teh menjadi merah, yang juga akan menjejaskan kualiti teh. Apabila menggoreng, biasanya dirasakan bahawa daun boleh licin dan tidak melekat, menunjukkan bahawa kuasa tembakan adalah sesuai. Jika tunas dan daun tidak dapat dikembangkan, dan terdapat bunyi meletus yang kuat, ini menunjukkan bahawa kuasa tembakan terlalu tinggi, dan suhu terlalu tinggi, dan suhu harus diturunkan serta-merta; jika tiada bunyi meletus, tunas dan daun tidak boleh dibesarkan, menunjukkan bahawa kuasa tembakan tidak mencukupi dan suhu terlalu rendah, dan suhu perlu dinaikkan segera..Apabila suhu tidak meningkat atau menurun dalam masa, untuk mengelakkan tepi terbakar atau tangkai merah teh, anda boleh mengambil tangan kiri untuk memegang teh, dan menggunakan kain minyak dengan tangan kanan untuk menggunakan teh istimewa- membuat minyak ke dalam periuk untuk melincirkan periuk untuk masa yang singkat. Menunggu pemprosesan. Bahan mentah daun segar yang berbeza memerlukan kuasa api yang berbeza. Kuasa api untuk menggoreng bahan teh gred tinggi hendaklah lebih rendah, manakala kuasa api untuk bahan teh gred sederhana hendaklah lebih tinggi. Ini kerana kandungan air putik dan daun berkurangan secara beransur-ansur semasa proses menggoreng.