email

Teh Hijau Buatan Tangan

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hijau Buatan Tangan

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hijau Buatan Tangan

2021-12-17 14:27:14

Walaupun kualiti teh Longjing sebahagian besarnya bergantung pada bahan mentah daun segar, warna, aroma, rasa dan bentuk teh berbeza-beza semasa proses pengeluaran. Oleh itu, daun segar yang sama adalah kerana kemahiran kakitangan. Bergantung pada tahap kecekapan, kualiti teh Longjing akan berbeza-beza. Sama ada suhu teh Longjing dikawal dengan betul adalah sangat penting. Jika kuasa api terlalu tinggi, daun teh terdedah kepada terbakar tepi dan pecah, mengakibatkan rasa terbakar dan menjejaskan kualiti; jika kuasa api terlalu rendah, teh terdedah kepada batang merah dan sup teh menjadi merah, yang juga akan menjejaskan kualiti teh. Apabila menggoreng, biasanya dirasakan bahawa daun boleh licin dan tidak melekat, menunjukkan bahawa kuasa tembakan adalah sesuai. Jika tunas dan daun tidak dapat dikembangkan, dan terdapat bunyi meletus yang kuat, ini menunjukkan bahawa kuasa tembakan terlalu tinggi, dan suhu terlalu tinggi, dan suhu harus diturunkan serta-merta; jika tiada bunyi meletus, tunas dan daun tidak boleh dibesarkan, menunjukkan bahawa kuasa tembakan tidak mencukupi dan suhu terlalu rendah, dan suhu perlu dinaikkan segera..Apabila suhu tidak meningkat atau menurun dalam masa, untuk mengelakkan tepi terbakar atau tangkai merah teh, anda boleh mengambil tangan kiri untuk memegang teh, dan menggunakan kain minyak dengan tangan kanan untuk menggunakan teh istimewa- membuat minyak ke dalam periuk untuk melincirkan periuk untuk masa yang singkat. Menunggu pemprosesan. Bahan mentah daun segar yang berbeza memerlukan kuasa api yang berbeza. Kuasa api untuk menggoreng bahan teh gred tinggi hendaklah lebih rendah, manakala kuasa api untuk bahan teh gred sederhana hendaklah lebih tinggi. Ini kerana kandungan air putik dan daun berkurangan secara beransur-ansur semasa proses menggoreng.