email

Soalan Lazim

Produk panas.

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

2021-07-29 15:52:16

Fermentasi adalah faktor yang sangat penting dalam pengeluaran teh hitam. Aroma unik teh hitam hanya boleh dihasilkan oleh perubahan dalam bahan yang terkandung dalam proses penapaian. Syarikat kami menyediakan anda dengan mesin berkualiti tinggi untuk penapaian teh hitam. Siasatan anda adalah dialu-alukan!

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

2021-07-28 16:02:02

Teh yang ketat berbentuk hitam adalah lebih tahan untuk membakar, dan bentuk jalur lurus lebih popular dengan pengguna. Menguasai teknologi rolling teh hitam, pilih peralatan rolling yang betul, mengalu-alukan perundingan anda!

Dengan teh hitam

Dengan teh hitam

2021-07-20 15:08:21

Dihadapi adalah proses pertama dalam membuat teh hitam. Menguasai masa yang betul dan suhu yang lancar untuk mencapai tahap yang dikehendaki.

Membuat teh hijau bentuk rata

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Teh hijau rata menjadikan teh hijau muncul dalam bentuk yang berbeza dari teh hijau jalur biasa apabila dibancuh. Melalui pengeluaran teh hijau rata, ia boleh dipasarkan sebagai segmen pasaran dengan bentuk teh hijau yang lain.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami, sila hantarkan e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Menurut.

1. Teh Picked TanG.an

Teh yang dipetik tangan adalah kaedah yang paling tradisional untuk memilih daun segar. Memilih dengan tangan perlu dilakukan, dan memilih teh segar meninggalkan satu demi satu dengan sempit, bukan untuk merebut semuanya dengan tangan.

Kelebihan: Standard daun teh adalah bersatu (contohnya, hanya tunas dipilih, dan hanya satu putik dan dua daun dipilih), yang mudah difahami.

Kelemahan: Memakan masa dan susah payah, kos pemilihan teh yang tinggi. Sekiranya kawasan taman teh besar, sukar untuk dipilih dalam masa.


2. Pickin Tea Mechanical.g


Backpack-type single man tea picking machine

Beberapa jenis pemilihan teh mekanikal yang kini digunakan:

1. Backpack-jenis tunggal mesin pemetik teh teh. Terutamanya untuk taman-taman teh kecil dan sederhana.


2. Mesin Harvester Tea Double-Men Tea terutamanya untuk taman-taman teh sederhana dan besar.


3. Mesin Pemilihan Teh Elektrik terutamanya untuk taman-taman kecil.

 

Pemilihan daun segar tidak hanya berkaitan dengan kualiti, hasil, dan ekonomi faedah teh siap, tetapi juga untuk pertumbuhan dan kehidupan ekonomi pokok teh. Oleh itu, dalam proses pengeluaran teh, pengambilan teh segar adalah kepentingan khusus, dan pengambilan mesti tepat pada masanya.

Teh Cina petani mempunyai peribahasa bahawa tiga hari awal penuaian adalah harta, dan tiga hari penuaian lewat adalah rumput. Maksudnya, daun teh mesti diambil masa. Teh siap yang dihasilkan oleh daun awal berkualiti tinggi, dan kemudian teh segar dibuat, semakin buruk kualiti teh siap. Dalam penambahan tepat pada masanya dapat mendorong percambahan daun teh baru tepat pada masanya memendekkan selang waktu, meningkatkan frekuensi pengambilan teh, mencapai kesan peningkatan pengeluaran dan pendapatan, dan juga dapat mengurangkan perosak dan penyakit daun teh.