Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Daun teh yang berbeza mempunyai masa memutar yang berbeza dan fungsi yang berbeza
Untuk teh hitam: Teh hitam ialah teh yang ditapai sepenuhnya. Ia memerlukan enzim, tanin dan bahan lain dalam daun segar untuk bertindak balas dengan oksigen dan bahan lain di udara. Walau bagaimanapun, bahan ini biasanya sukar untuk bertindak balas dengan udara di dalam dinding sel. Oleh itu, anda perlu menggunakan mesin rolling, ia memutar dan menggosok dinding sel daun segar dan memecahkan jus teh. Bahan-bahan dalam daun segar bersentuhan penuh dengan udara untuk penapaian oksidatif. Tahap memutar menentukan warna dan rasa teh hitam yang berbeza.
Untuk teh oolong: Teh oolong ialah teh separuh ditapai. Melalui proses layu dan goncangan, beberapa helai daun teh sudah mula ditapai. Tetapi selepas penetapan, daun teh berhenti ditapai lagi, jadi fungsi yang paling penting untuk teh oolong adalah membentuk seperti teh hijau. Apabila ia dipintal ke dalam bentuk yang diingini, operasi rolling boleh dihentikan dan teruskan ke pemprosesan seterusnya.
Untuk teh hijau: Teh hijau ialah teh yang tidak ditapai. Selepas penetapan, penapaian oksidatif telah dihentikan di dalam daun teh, jadi sebab yang paling penting untuk menggulung teh hijau adalah untuk membentuk.
Oleh itu, masa rolling adalah lebih pendek daripada teh hitam. Apabila daun teh digulung ke dalam bentuk yang diingini, operasi menggulung boleh dihentikan dan meneruskan ke langkah seterusnya.
Memusing tangan sesuai untuk memproses sedikit teh hijau. Penggulungan manual biasanya dilakukan pada ayak buluh atau bakul lembut buluh.
Apabila menggulung, pegang daun teh di tapak tangan anda dengan satu atau kedua-dua tangan, dan tolak ke hadapan pada ayak buluh atau bakul buluh untuk memusingkan bebola teh di tapak tangan anda. Pecahkan bebola teh yang terkumpul dalam prosesnya, supaya daun teh tidak terkumpul dan terbentuk secara sekata. Teh hijau yang digulung dengan tangan hanya perlu digulung sebagai bentuk teh hijau untuk dihabiskan.
Pada masa ini, hampir 99.9% kerja rolling diproses oleh mesin rolling teh .
The parts of the rolling machine that are in contact with the tea are made of stainless steel to ensure the cleanliness of the tea. The support part is made of high-strength alloy steel, which has strong load-bearing capacity and ensures smooth operation of the machine. The precisely designed rolling strips can make the tea strips tighter during the process of forming the strips, and will not damage the leaves.
One of the essential essential equipment for high-end tea.
In some area of India, Sri Lanka and China, some factories use copper rolling machine that our company can also provide.
Advantage: Professional rolling disc and rolling barrel inclination design make the tea rolling speed faster (Unique design by our company).
The height design of the rolling bar is formed by a one-time mold, so that the height and angle of the bar are uniform and the forming of the tea leaf shape is more compact and beautiful.
Disadvantage: The damage to the tea leaves is only a little larger than that of manual processing.