Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Teh hitam adalah teh yang ditapai sepenuhnya, bahagian terpenting dalam proses produk ialah penapaian. Penapaian adalah untuk membuat bau rumput dalam pembancuh teh. Bahan-bahan di dalam teh hitam bersentuhan penuh dengan udara. Di bawah keadaan suhu dan kelembapan yang sesuai, sebatian polifenol dalam teh ditapai dan dioksidakan untuk membentuk theaflavin, thearubins, dsb. Dan biarkan teh hitam mengeluarkan aroma yang unik.
Biasanya, masa penapaian teh hitam tidak boleh terlalu lama. Kerana semasa pengeringan, teh akan terus ditapai semasa fasa peningkatan suhu.
Biasanya, terdapat dua kaedah penapaian, penapaian semula jadi dan penapaian mesin penapaian (penapaian bilik penapaian).
Oleh kerana penapaian teh hitam memerlukan suhu yang lebih tinggi sedikit, kelembapan yang tinggi dan oksigen tersusun semula, penapaian semula jadi biasanya dipilih dalam bekas yang boleh bernafas seperti bakul buluh dan bingkai kayu. Ketebalan turapan teh adalah kira-kira 10cm, taburkan dengan sedikit air bersih, dan kemudian tutupnya dengan selimut nipis untuk mengekalkan suhu penapaian teh hitam antara 30-35 darjah. Jika suhu penapaian melebihi 40 darjah, daun teh perlu dicampur untuk menghilangkan haba untuk mengelakkan penapaian daripada menjadi terlalu sengit, wangian daun teh menjadi cerah, dan warna menjadi gelap. Dalam cuaca bersuhu tinggi, adalah perlu untuk memerhatikan keadaan teh dengan kerap untuk mengelakkan merosakkan kualiti teh. Kelebihan: Kos rendah, teh hitam boleh diproses tanpa kos tambahan. Kelemahan: Oleh kerana persekitaran pemprosesan yang panas dan lembap, selimut digunakan untuk masa yang lama untuk membiak bakteria dan menjejaskan teh; Selain itu, adalah perlu untuk sentiasa memerhatikan perubahan daun teh, kualiti daun teh tidak dapat dikawal, dan mudah untuk membuat daun teh berkualiti rendah. Membazir masa, membazir buat-buat dan membazir daun teh.
The teh hitam peralatan fermentiton bijak is mainly used for the fermentiton of black tea and dark tea. With advanced intelligent control box, it can intelligently adjust the temperature and humidity inside the machine, and the fermentation time can be controlled . It is an essential equipment for the production of high-end black tea! The inside of the machine is made of all stainless steel to ensure that black tea is not contaminated during the production process. With the advanced intelligent atomization system, it can ensure that every layer of tea can be fermentated evenly, and the quality of each batch of tea is the same. So that the production of high-end fine black tea can be accurately copied in batches! Advantage: The tea is evenly fermentated, the temperature and the humidity can be controlled, automatic alarm at the end of processing. The stainless steel structure is clean and hygienic, and the produced black tea has the same quality, which is an indispensable equipment for the high-end black tea.