email

Produk panas.

Apakah teh gelap?

Apakah teh gelap?

2021-10-08 14:00:04

Teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China, dengan sejarah pembangunan yang panjang. Pada masa yang sama, penyelidikan saintifik juga mendapati bahawa jenis teh ini kaya dengan pelbagai unsur surih yang bermanfaat kepada tubuh manusia, yang boleh mengawal selia baki dalaman badan.

Memproses 25kg selesai Oolong teh oleh mesin

Memproses 25kg selesai Oolong teh oleh mesin

2021-09-28 14:47:40

Bagaimana untuk memproses teh Oolong dengan mesin? Oolong teh adalah sejenis teh dengan langkah-langkah proses rumit. Syarikat kami terletak di kampung Teh Oolong yang terkenal, mesin bekalan dari lentur untuk pengeringan. Selamat datang kenalan anda!

Bagaimana untuk membuat 25kg finshied black teh oleh mesin?

Bagaimana untuk membuat 25kg finshied black teh oleh mesin?

2021-09-07 14:51:40

Bagaimana untuk memproses 25kg Teh Black Striped dari 100kg daun teh segar? Teh hitam berjalur memerlukan proses teh yang lancar, proses rolling, penapaian teh dan pengeringan, di sini adalah mesin untuk rujukan dan pemeriksaan anda.

Bagaimana untuk membuat 25kg selesai teh hijau dengan mesin?

Bagaimana untuk membuat 25kg selesai teh hijau dengan mesin?

2021-09-01 16:14:22

Mesin untuk membuat teh hijau, memerlukan empat langkah, teh yang lancar, penetapan teh, rolling teh, dan pengeringan teh. Menguasai kaedah pemprosesan yang betul akan membantu anda membuat teh berkualiti tinggi.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
If you want know more about our products, please send email to us : info@delijx.com. You also can send message to our WeChat or WhatsApp : 0086-18120033767

 

Pemilihan daun segar tidak hanya berkaitan dengan kualiti, hasil, dan ekonomi faedah teh siap, tetapi juga untuk pertumbuhan dan kehidupan ekonomi pokok teh. Oleh itu, dalam proses pengeluaran teh, pengambilan teh segar adalah kepentingan khusus, dan pengambilan mesti tepat pada masanya.

Teh Cina petani mempunyai peribahasa bahawa tiga hari awal penuaian adalah harta, dan tiga hari penuaian lewat adalah rumput. Maksudnya, daun teh mesti diambil masa. Teh siap yang dihasilkan oleh daun awal berkualiti tinggi, dan kemudian teh segar dibuat, semakin buruk kualiti teh siap. Dalam penambahan tepat pada masanya dapat mendorong percambahan daun teh baru tepat pada masanya memendekkan selang waktu, meningkatkan frekuensi pengambilan teh, mencapai kesan peningkatan pengeluaran dan pendapatan, dan juga dapat mengurangkan perosak dan penyakit daun teh.

Menurut.

1. Teh Picked TanG.an

Teh yang dipetik tangan adalah kaedah yang paling tradisional untuk memilih daun segar. Memilih dengan tangan perlu dilakukan, dan memilih teh segar meninggalkan satu demi satu dengan sempit, bukan untuk merebut semuanya dengan tangan.

Kelebihan: Standard daun teh adalah bersatu (contohnya, hanya tunas dipilih, dan hanya satu putik dan dua daun dipilih), yang mudah difahami.

Kelemahan: Memakan masa dan susah payah, kos pemilihan teh yang tinggi. Sekiranya kawasan taman teh besar, sukar untuk dipilih dalam masa.


2. Pickin Tea Mechanical.g


Backpack-type single man tea picking machine

Beberapa jenis pemilihan teh mekanikal yang kini digunakan:

1. Backpack-jenis tunggal mesin pemetik teh teh. Terutamanya untuk taman-taman teh kecil dan sederhana.


2. Mesin Harvester Tea Double-Men Tea terutamanya untuk taman-taman teh sederhana dan besar.


3. Mesin Pemilihan Teh Elektrik terutamanya untuk taman-taman kecil.