email

Beberapa Kaedah Memetik Teh

Produk panas.

Bagaimana Membuat Teh Hijau? 2.

Bagaimana Membuat Teh Hijau? 2.

2021-06-23 16:16:55

Selepas penetapan dan rolling, teh hijau perlu dikeringkan. Tetapkan bentuk teh hijau. Ia adalah langkah terakhir tetapi penting untuk pemprosesan teh hijau.

Bagaimana Membuat Teh Hijau?

Bagaimana Membuat Teh Hijau?

2021-06-23 15:57:09

Penetapan, rolling, pengeringan adalah langkah penting untuk membuat teh hijau. Menggunakan mesin yang sesuai akan meningkatkan kecekapan dan menimbulkan kualiti teh hijau.

Manfaat teh

Manfaat teh

2021-06-19 14:19:46

Minum teh menjadi cara hidup untuk orang ramai, dan minum teh juga mempunyai kesan positif tertentu terhadap kesihatan orang. Mengikut peralatan yang baik dapat membantu meningkatkan kualiti teh.

Penyimpanan Teh PU  \'ER (2)

Penyimpanan Teh PU \'ER (2)

2021-06-18 17:32:04

3. Ventilation Pu\'er tea also "breathes", and its transformation conditions require oxygen and moisture. If you store Pu\'er tea at home, it must be placed in a dry and ventilated place, because the oxygen in the circulating air is ben

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami, sila hantarkan e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Menurut.

1. Teh Picked TanG.an

Teh yang dipetik tangan adalah kaedah yang paling tradisional untuk memilih daun segar. Memilih dengan tangan perlu dilakukan, dan memilih teh segar meninggalkan satu demi satu dengan sempit, bukan untuk merebut semuanya dengan tangan.

Kelebihan: Standard daun teh adalah bersatu (contohnya, hanya tunas dipilih, dan hanya satu putik dan dua daun dipilih), yang mudah difahami.

Kelemahan: Memakan masa dan susah payah, kos pemilihan teh yang tinggi. Sekiranya kawasan taman teh besar, sukar untuk dipilih dalam masa.


2. Pickin Tea Mechanical.g


Backpack-type single man tea picking machine

Beberapa jenis pemilihan teh mekanikal yang kini digunakan:

1. Backpack-jenis tunggal mesin pemetik teh teh. Terutamanya untuk taman-taman teh kecil dan sederhana.


2. Mesin Harvester Tea Double-Men Tea terutamanya untuk taman-taman teh sederhana dan besar.


3. Mesin Pemilihan Teh Elektrik terutamanya untuk taman-taman kecil.

 

Pemilihan daun segar tidak hanya berkaitan dengan kualiti, hasil, dan ekonomi faedah teh siap, tetapi juga untuk pertumbuhan dan kehidupan ekonomi pokok teh. Oleh itu, dalam proses pengeluaran teh, pengambilan teh segar adalah kepentingan khusus, dan pengambilan mesti tepat pada masanya.

Teh Cina petani mempunyai peribahasa bahawa tiga hari awal penuaian adalah harta, dan tiga hari penuaian lewat adalah rumput. Maksudnya, daun teh mesti diambil masa. Teh siap yang dihasilkan oleh daun awal berkualiti tinggi, dan kemudian teh segar dibuat, semakin buruk kualiti teh siap. Dalam penambahan tepat pada masanya dapat mendorong percambahan daun teh baru tepat pada masanya memendekkan selang waktu, meningkatkan frekuensi pengambilan teh, mencapai kesan peningkatan pengeluaran dan pendapatan, dan juga dapat mengurangkan perosak dan penyakit daun teh.