Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Secara umumnya, teh masak dengan penapaian normal. lebih mudah untuk dirasakan selepas disimpan selama dua hingga tiga tahun. Sekiranya ia ditapai sedikit, ia akan mengambil masa tiga tahun atau lebih untuk rasa keluar. Sekiranya penapaian terlalu berat, sebaliknya adalah benar. Mengenai gred bahan yang digunakan, semakin tinggi gred, yang kurang kondusif untuk transformasi yang kemudian. Sebaliknya, gred rendah PU "ER Tea mempunyai transformasi yang lebih baik di peringkat seterusnya.
Sediakan tempat yang bersih, tidak berbau, gelap, dan agak kering di rumah, seperti bilik belajar, sediakan periuk tanah liat ungu atau periuk tanah liat, bersihkannya dan kering Ia, dan kemudian meletakkan beberapa teh atau arang untuk mengeluarkan bau. Selepas pengeringan, letakkan teh masuk ke dalam tangki (dengan kertas tisu) dan tutupnya, letakkan di tingkat 2 rak buku, jauh dari tanah dan dinding, dan kemudian periksa setiap sekali-sekala.
1. Suhu
Suhu persekitaran penyimpanan teh PU "er biasanya antara 20-30 ° C. Suhu yang terlalu tinggi atau terlalu rendah tidak baik untuk penuaan PU" ER Tea; Pada masa yang sama, elakkan penghawa dingin dan cahaya dalaman daripada menukar kualiti pu "er teh.
2. Kelembapan
Kelembapan relatif dikekalkan antara 65% dan 75%. Kelembapan yang terlalu tinggi atau terlalu rendah juga tidak kondusif untuk penuaan PU "ER Tea. Apabila iklim kering, Pu" Er Tea (terutamanya teh mentah) akan memasuki keadaan yang tidak aktif, yang tidak baik untuk penuaan. , Anda boleh menggunakan humidifier untuk meningkatkan kelembapan udara dengan betul atau sering mengelap lantai dengan tuala basah, yang boleh menjadi kedawakan dan membersihkan lantai.