Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Draf pertama buku ini telah disiapkan pada tahun pertama Zong Yongtai (765) Dinasti Tang pada abad ke-8 Masihi. Selepas beberapa semakan, ia telah dimuktamadkan pada 780. Kitab Teh dibahagikan kepada tiga jilid dan sepuluh bab, dengan jumlah lebih daripada 70,000 perkataan. Kandungannya ialah: satu sumber, kedua perkakas, ketiga ciptaan, keempat perkakas, kelima memasak, keenam minuman, ketujuh kerja, kelapan hasil. , yang kesembilan ialah garis besar, dan yang kesepuluh ialah gambar. "The Classic of Tea" secara sistematik menerangkan nama teh, watak yang digunakan, bentuk pokok teh, tabiat pertumbuhan, persekitaran ekologi dan titik penanaman, memperkenalkan kesan fisiologi dan farmakologi teh pada manusia, dan membincangkan kaedah memetik, pembuatan, memasak dan minum teh. , Perkakas yang digunakan, jenis teh dan pengenalan kualiti, mengumpul rekod tentang teh di China purba, dan menunjukkan asal usul dan kualiti teh Cina pada pertengahan Dinasti Tang. Ia adalah ensiklopedia teh pertama dalam sejarah China dan teh pertama di dunia. belajar monograf. "The Classic of Tea", "The Complete Book of Tea" oleh William Ukers dari Amerika Syarikat, dan "The Story of Eating Tea and Keeping Healthy" oleh sami terkenal Jepun Eisai juga dikenali sebagai teh lepas terbesar di dunia. klasik.