email

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Teh hitam diperbuat daripada tunas segar dan daun pokok teh yang sesuai sebagai bahan mentah, dan dibuat melalui satu siri proses seperti layu, menggulung (memotong), penapaian, dan pengeringan, antaranya penapaian adalah proses utama pemprosesan teh hitam..Intipati daripada black tea fermentation ialah tindak balas kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh. Polifenol teh (termasuk EGCG, EGC, ECG, EC, dll.) dipolimerkan secara oksidatif untuk menghasilkan komponen baharu seperti theaflavin dan thearubigin. Bahan meningkat dengan ketara berbanding dengan daun segar. Oleh itu, teh hitam mempunyai ciri-ciri daun merah dan sup merah, manis dan lembut.

Mesin penapaian teh hitam yang dihasilkan oleh syarikat kami meniru prinsip penapaian teh hitam, meningkatkan kelembapan dan suhu teh, dan menapai teh hitam dalam masa terkawal yang munasabah. Di bawah persekitaran suhu tinggi dan kelembapan yang tinggi, kandungan teh hitam boleh ditapai dengan cepat untuk membentuk bahan aromatik unik teh hitam. Kualiti teh hitam yang dihasilkan dalam setiap batch dikawal dengan berkesan oleh mesin penapaian untuk meningkatkan kualiti teh hitam.