email

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Home > Berita > Berita Industri TehApakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Terdapat dua kaedah popular untuk mengeringkan teh hijau, mengeringkan teh hijau dan teh hijau panggang hingga kering.

Perbezaan antara keduanya ialah proses pengeringan teh hijau adalah berbeza. Teh hijau pembakar yang dipanggil, iaitu menggunakan kaedah pengeringan semasa proses pengeringan, gunakan mesin pengering atau alat pengering untuk menjana sedikit air dalam teh di dalam relau karbon atau memanaskan udara untuk menghasilkan udara panas untuk menyejat teh. , untuk mencapai tujuan pengeringan. Apa yang dipanggil teh hijau goreng adalah untuk mengeringkan kaedah pengeringan. Gunakan periuk atau a tea fixation machine untuk membuat alat, panaskannya di bawah periuk, dan gunakan sentuhan dengan haba untuk menghantar dan haba haba untuk menyejat sebahagian daripada air dalam teh untuk mencapai tujuan pengeringan. Perbezaan ciri kualiti teh hijau kering dengan pengering dan teh hijau panggang adalah: jalur teh hijau kering ketat, daun teh hijau, sup berwarna hijau, aromanya tinggi, wangian chestnut, rasa yang kuat dan menyegarkan; , Dan jalur teh hijau panggang adalah pain, menunjukkan putih, warna hijau, dan wangian wangi dengan orkid.

Untuk daun teh hijau kering, menggunakan mesin pengering teh adalah sesuai, mesin mempunyai aliran udara yang seragam, pemanasan yang stabil, dan kualiti pengeringan teh yang stabil. Pada masa yang sama, kami juga membekalkan mesin pemanggang teh jenis dram, ia boleh berpuasa untuk menggoreng teh atau penetapan, cepat menghilangkan lembapan, membentuk daun teh.