Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Sejarah pembuatan teh hijau di China boleh dikesan sebelum Dinasti Tang. Kek teh yang disebut dalam "The Classic of Tea" Lu Yu dalam Dinasti Tang sebenarnya ialah teh hijau kukus purba. Teknologi pemprosesan teh hijau telah melalui proses yang panjang daripada pengeringan matahari kepada penetapan, penggorengan dan pengeringan , untuk mencipta teh terkenal berkualiti tinggi dengan bentuk yang berbeza seperti kepingan, serbuk, jarum, kening, siput dan manik.
Antaranya, needle-shaped green tea ialah istilah umum untuk daun teh yang berbentuk panjang seperti jarum. Oleh kerana bahan mentah dan teknik pemprosesan yang berbeza, teh jenis ini boleh dibahagikan kepada teh berbentuk jarum pain jenis daun tunas yang menggunakan tunas tunggal sebagai bahan mentah dan diproses melalui proses asas seperti layu, penetapan, penggulungan, pembentukan, dan pengeringan.
Dalam proses membentuk, jalur terus digosok oleh mesin pembentuk teh jenis jarum untuk menjadikan daun teh padat, bulat, lurus dan licin, dan pekoe terdedah. Pada masa yang sama, dalam proses meluruskan, kandungan air daun teh dikurangkan kepada minimum melalui fungsi pemanasan.Akhir sekali, daun teh dikeringkan dengan pengeringan.