email

Musim Apakah Kualiti Teh Hijau Terbaik?

Home > Berita > Berita Industri TehMusim Apakah Kualiti Teh Hijau Terbaik?

Produk panas.

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

Pengenalan Ringkas kepada Pelbagai Jenis Teh Hitam

2023-11-29 09:00:13

Teh hitam, juga dikenali sebagai teh merah di China, adalah minuman popular yang dinikmati oleh orang di seluruh dunia. Artikel ini bertujuan untuk memberikan gambaran ringkas tentang pelbagai jenis teh hitam dan ciri-cirinya.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Musim Apakah Kualiti Teh Hijau Terbaik?

2023-02-18 15:02:39

Mengikut masa pengeluaran, pengeluaran teh hijau secara amnya dibahagikan kepada teh musim bunga, teh musim panas dan teh musim luruh, dan teh musim bunga umumnya lebih berkualiti. Ciri-ciri kualiti teh hijau dan teh musim bunga: rasa segar dan lembut, pokok teh telah mengumpul nutrien melalui musim sejuk, nutrien adalah mencukupi, dan kandungan bahan aktif dalam pokok teh kaya; kedua, aromanya tinggi, dan suhu pada musim bunga agak rendah, yang kondusif untuk sintesis bahan aromatik dalam teh Dan pengumpulan, jadi aroma lebih tinggi.

Dengan peningkatan varieti pokok teh dan peningkatan teknologi, kualiti teh musim panas dan teh musim luruh di beberapa kawasan juga sangat baik.

Antaranya, teh hijau Biluochun yang terkenal pada musim bunga telah disenaraikan sebagai penghormatan dalam Dinasti Tang. Orang dahulu kala juga memanggil Biluochun "Teh Kung Fu" dan "Teh Darah Baru". Untuk tunas teh Biluochun gred tinggi, 0.5 kg teh kering memerlukan 60,000 hingga 70,000 tunas teh. Selepas menggoreng, jalur teh kering diikat rapat, pekoe terdedah, warna perak-hijau, hijau dan menarik, melengkung menjadi siput, dan ia dihasilkan pada musim bunga, jadi ia dipanggil "Biluochun". Selepas teh dibancuh, awan putih bergolek di dalam cawan, dan harumannya menyerlah. Ia adalah teh yang terkenal di China. Bentuk Biluochun tidak dapat dipisahkan daripada Pearl Type Tea Roast Shaping Machine . Dengan terus mengacau daun teh pada suhu tinggi, teh hijau Biluochun kerinting diperolehi di dalam periuk.