email

Apakah pokok teh?

Home > Berita > Berita Industri TehApakah pokok teh?

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Apakah pokok teh?

2023-02-10 14:06:21

Pokok teh merupakan tanaman ekonomi penting di China. Ia adalah tumbuhan berkayu malar hijau. Terdapat gerigi di tepi daun teh. Kebanyakan urat daun adalah 7-10 pasang. Ia adalah urat retikular, iaitu, urat utama daun adalah jelas, dan urat sisi memanjang ke tepi daun pada sudut ≥ 45° 2 Bahagian /3 dibengkokkan ke atas dan disambungkan dengan urat sisi atas untuk membentuk. sistem rangkaian, yang merupakan ciri yang membezakan daun pokok teh. Bunga pokok teh biasanya berwarna putih dan mempunyai biji bercangkerang keras. Pokok teh tergolong dalam pintu angiosperma, kelas tumbuhan dikotiledon, susunan kamelia, genus kamelia dalam sistem pengelasan tumbuhan. Pada tahun 1753, ahli botani Sweden Linnaeus menamakan pokok teh Thea Sinensis, yang bermaksud pokok teh yang berasal dari China, dan kemudian menukarnya kepada Camellia sinensis. Kemudian, nama saintifik pokok teh ditentukan: Camellia Sinensis (L.) O. Kuntze , Masih digunakan. Pucuk dan daun pokok teh serta pucuk muda diproses menjadi daun.

Syarikat kami terlibat secara mendalam dalam pengeluaran dan penyelidikan serta pembangunan mesin teh. Produk kami terdiri daripada jentera pengurusan taman teh, tea processing machinery, dan jentera pembungkusan teh kepada satu siri pengeluaran halus, menyumbang sebahagian daripada kekuatan China kepada pembangunan teh di dunia.