Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Terdapat tiga jenis proses pengeringan teh: pengeringan, pengeringan menggoreng dan pengeringan matahari. Proses pengeringan teh biasa adalah seperti berikut:
Green tea drying process biasanya pengeringan dahulu dan kemudian pengeringan menggoreng. Kerana daun teh selepas diuli masih mempunyai kandungan air yang tinggi, jika terus digoreng, ia akan cepat membentuk gumpalan dalam periuk pengering menggoreng, dan jus teh akan mudah melekat pada dinding periuk. Oleh itu, daun teh terlebih dahulu dikeringkan untuk mengurangkan kandungan air bagi memenuhi keperluan menggoreng.
Proses pengeringan teh hitam ialah proses memanggang teh kosong yang ditapai pada suhu tinggi untuk menyejat air dengan cepat dan mencapai kekeringan dengan kualiti yang baik.
Terdapat tiga tujuan: menggunakan suhu tinggi untuk menyahaktifkan aktiviti enzim dengan cepat dan menghentikan penapaian; sejat air, kurangkan isipadu, betulkan bentuk, kekalkan kekeringan untuk mengelakkan cendawan; mengeluarkan kebanyakan bau rumput takat didih rendah, memperhebat dan mengekalkan bahan aromatik takat didih tinggi, dapatkan Aroma manis teh hitam yang unik.
Teh putih adalah kepakaran China, terutamanya dihasilkan di Wilayah Fujian. Teh putih dibuat dengan mengeringkan dan mengeringkan tanpa menggoreng atau menguli.
Terdapat kaedah pemanggangan dan pengeringan matahari untuk mengeringkan teh gelap untuk menetapkan kualiti dan mengelakkan kemerosotan.
Mesin pengering teh: Mesin pengering teh bergantung pada aliran udara panas untuk mengeringkan daun teh. Syarikat kami menyediakan dari mesin pengering teh kecil kepada mesin pengering berterusan jenis plat rantai. Ia boleh menyediakan satu set lengkap penyelesaian untuk pengeringan pelbagai jenis teh.