email

Teh Hitam Dari China Ke Dunia

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hitam Dari China Ke Dunia

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hitam Dari China Ke Dunia

2021-04-27 18:27:12

Teh hitam Lapsang Souchong memasuki Eropah pada tahun 1610. Pada tahun 1662, ketika Puteri Catherine dari Portugal menikahi Raja Charles II, maharnya berisi kotak teh hitam Lapsang Souchong Cina. Sejak itu, teh hitam dibawa ke mahkamah Inggeris, dan minum teh hitam dengan cepat menjadi bahagian yang sangat diperlukan dalam kehidupan keluarga kerajaan Britain. Di pasar teh London awal di Inggeris, hanya teh hitam Lapsang Souchong yang dijual, dan harganya sangat tinggi. Hanya orang kaya dan kaya sahaja yang boleh meminumnya. Teh hitam Lapsang Souchong menjadi minuman yang sangat diperlukan untuk golongan atasan di Britain. Orang Inggeris suka teh hitam. Secara beransur-ansur, minum teh hitam telah berkembang menjadi budaya teh hitam yang mulia dan indah dan menyebarkannya ke seluruh dunia.

Pada tahun 1689, Britain mendirikan pangkalan di Xiamen, Provinsi Fujian, China, dan membeli sejumlah besar teh Cina. Britain minum teh hitam lebih banyak daripada teh hijau, dan telah mengembangkannya yang unik budaya teh hitam, yang berkaitan dengan peristiwa sejarah yang disebutkan di atas. Kerana teh yang dibeli di Xiamen adalah teh hitam semi-fermentasi- teh Wuyi, sejumlah besar teh Wuyi mengalir ke UK, menggantikan yang asli pasar teh hijau, dan segera menjadi arus utama teh Eropah Barat. Kemudian, pakar teh mengkelaskan teh mengikut kaedah membuat teh dan ciri-ciri teh. Daun sup merah setelah menyeduh teh Wuyi tergolong dalam kategori teh hitam mengikut sifatnya. Tetapi nama umum teh hitam Inggeris telah diikuti untuk merujuk kepada teh hitam ”.