email

Teh Hitam Di China

Produk panas.

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

2021-07-29 15:52:16

Fermentasi adalah faktor yang sangat penting dalam pengeluaran teh hitam. Aroma unik teh hitam hanya boleh dihasilkan oleh perubahan dalam bahan yang terkandung dalam proses penapaian. Syarikat kami menyediakan anda dengan mesin berkualiti tinggi untuk penapaian teh hitam. Siasatan anda adalah dialu-alukan!

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

2021-07-28 16:02:02

Teh yang ketat berbentuk hitam adalah lebih tahan untuk membakar, dan bentuk jalur lurus lebih popular dengan pengguna. Menguasai teknologi rolling teh hitam, pilih peralatan rolling yang betul, mengalu-alukan perundingan anda!

Dengan teh hitam

Dengan teh hitam

2021-07-20 15:08:21

Dihadapi adalah proses pertama dalam membuat teh hitam. Menguasai masa yang betul dan suhu yang lancar untuk mencapai tahap yang dikehendaki.

Membuat teh hijau bentuk rata

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Teh hijau rata menjadikan teh hijau muncul dalam bentuk yang berbeza dari teh hijau jalur biasa apabila dibancuh. Melalui pengeluaran teh hijau rata, ia boleh dipasarkan sebagai segmen pasaran dengan bentuk teh hijau yang lain.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami, sila hantarkan e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hitam Di China

2021-04-27 18:26:57

Pencipta teh hitam adalah di China. Yang paling awal teh hitam di dunia ini diciptakan oleh petani teh di kawasan teh Wuyishan di Fujian semasa Dinasti Ming di China, dan dinamakan Lapsang souchong. Keluarga Jiang di Desa Tongmu, Kota Wuyishan, adalah keluarga teh yang menghasilkan teh hitam Lapsang Souchong, dengan sejarah lebih dari 400 tahun.

Semasa memproses teh hitam, reaksi kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh berlaku. Komposisi daun segar banyak berubah, dan polifenol teh dikurangkan lebih dari 90%, menghasilkan komponen dan zat aroma baru seperti theaflavin dan thearubigens. Ia mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah, manis dan lembut. Varieti teh hitam yang paling terkenal adalah teh hitam Qimen.

Teh hitam adalah teh yang ditapai sepenuhnya. Ini adalah teh yang dibuat dari daun kayu manis dari pohon teh yang sesuai sebagai bahan mentah dan disempurnakan melalui serangkaian proses seperti layu, penggulungan, penapaian, dan pengeringan. Lelah adalah proses penting dalam pengeluaran awal teh hitam, dan teh hitam disebut teh hitam dalam pengeluaran awal. Teh hitam mendapat namanya kerana sup teh dan latar belakang daun teh kering berwarna merah. Varieti teh hitam Cina terutamanya termasuk: teh hitam Rizhao, Qihong, Zhaopinghong, Huohong, Dianhong, Yuehong, Quanchenghong, Suhong, Chuanhong, Yinghong, teh hitam Dongjiang Chuyunxian dan sebagainya.