email

Teh Hitam Di China

Home > Berita > Berita Industri TehTeh Hitam Di China

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Teh Hitam Di China

2021-04-27 18:26:57

Pencipta teh hitam adalah di China. Yang paling awal teh hitam di dunia ini diciptakan oleh petani teh di kawasan teh Wuyishan di Fujian semasa Dinasti Ming di China, dan dinamakan Lapsang souchong. Keluarga Jiang di Desa Tongmu, Kota Wuyishan, adalah keluarga teh yang menghasilkan teh hitam Lapsang Souchong, dengan sejarah lebih dari 400 tahun.

Semasa memproses teh hitam, reaksi kimia yang berpusat pada pengoksidaan enzimatik polifenol teh berlaku. Komposisi daun segar banyak berubah, dan polifenol teh dikurangkan lebih dari 90%, menghasilkan komponen dan zat aroma baru seperti theaflavin dan thearubigens. Ia mempunyai ciri-ciri teh hitam, sup merah, daun merah, manis dan lembut. Varieti teh hitam yang paling terkenal adalah teh hitam Qimen.

Teh hitam adalah teh yang ditapai sepenuhnya. Ini adalah teh yang dibuat dari daun kayu manis dari pohon teh yang sesuai sebagai bahan mentah dan disempurnakan melalui serangkaian proses seperti layu, penggulungan, penapaian, dan pengeringan. Lelah adalah proses penting dalam pengeluaran awal teh hitam, dan teh hitam disebut teh hitam dalam pengeluaran awal. Teh hitam mendapat namanya kerana sup teh dan latar belakang daun teh kering berwarna merah. Varieti teh hitam Cina terutamanya termasuk: teh hitam Rizhao, Qihong, Zhaopinghong, Huohong, Dianhong, Yuehong, Quanchenghong, Suhong, Chuanhong, Yinghong, teh hitam Dongjiang Chuyunxian dan sebagainya.