Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Matlamat teknikal
Teknologi ini terutama mengatasi masalah keringnya daun segar yang tidak rata dalam proses pemprosesan teh hitam, proses layu dibatasi oleh persekitaran semula jadi, waktu layu terlalu lama, dan keseluruhan prosesnya mahal. Penerapan teknologi ini dapat mengatur lingkungan layu, mengawal waktu layu secara efektif, meningkatkan kesan layu dan kecekapan daun segar, dan menjimatkan tenaga kerja.
Kawasan yang sesuai
Kawasan penghasil teh hitam utama di China, terutamanya kawasan hujan semasa musim teh.
Mata teknikal
Suhu dan kelembapan terkawal dan tambahan cahaya: Suhu di ruang layu dapat dikendalikan dalam julat 25 ~ 38 ℃, kelembapan relatif dapat dikendalikan dalam julat 55% ~ 85%; intensiti cahaya adalah 2000 ~ 4000lx.
Pusing daun dan waktu yang boleh disesuaikan: Seluruh layu daun segar boleh laras dari 6 hingga 12 jam; dengan timing daun automatik bertukar 3 hingga 6 kali, jumlah masa setiap daun bertukar adalah 30 hingga 40 minit.
Apabila kandungan air daun layu 55% ~ 60%, layu akan menjadi sederhana. Tekan butang pembuangan, dan daun segar secara automatik akan menyelesaikan proses pengosongan dan dibawa ke proses penggulungan.
Langkah berjaga-berjaga
HenApabila daun segar tiba di kilang, dan daun segar dibawa secara merata ke mesin dengan menyampaikan menegak, ketinggian homogenizer daun disesuaikan mengikut jumlah daun semasa, dan kesan keseragaman daun adalah yang terbaik; Selaraskan semula ketinggian homogenizer daun.
Temperature Suhu persekitaran layu tidak boleh melebihi 35 ℃, jika tidak, ia akan menyebabkan perubahan merah pada daun segar yang serius. Anda tidak boleh meningkatkan suhu secara membuta tuli untuk memendekkan masa layu.
⑶ Ketika mengatur program putar daun automatik, perhatikan pengaturan transmisi menegak dan kecepatan tali pinggang agar tidak terlalu cepat, jika tidak, mudah menyebabkan penyebaran daun tidak rata.