Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Lokasi kilang teh utama perlu dipertimbangkan secara komprehensif dari segi pengangkutan, sumber air, alam sekitar, pekerjaan, bahan mentah, dan topografi. Sebelum membina kilang, persekitaran dan geologi sekeliling perlu disiasat, dan peta topografi sungai-sungai di sekitarnya, taman teh, kilang teh, kawasan kediaman, dan jalan raya perlu ditarik. Fahami hujan dan arah angin musim teh dalam data meteorologi.
(1) Lokasi: Kilang teh utama perlu berhampiran dengan taman teh utama dan kawasan perumahan, yang mudah untuk pengangkutan daun segar dan penggunaan buruh. Walau bagaimanapun, kita mesti cuba sedaya upaya untuk mengelakkan pencemaran kawasan kediaman untuk mengusik taman, dan mencegah pencemaran kawasan kediaman dan taman teh dengan asap dan habuk.
(2) Pengangkutan: Kilang pembuatan utama perlu dibina berhampiran jalan raya untuk memudahkan pengangkutan bahan mentah, jentera, bahan binaan dan bahan pengeluaran, serta penghantaran dan pengangkutan produk, dan memudahkan pergerakan kakitangan.
(3) Topografi yang sesuai: Topografi tapak kilang harus agak tinggi, terutamanya untuk mengawal paras air bawah tanah dan memastikan kilang pemprosesan kering. Halang tumbuhan itu daripada banjir. Pengeluaran bersih memerlukan pembersihan lantai loji dan permukaan kerja mesin yang kerap, jadi mesti ada sumber air bersih berhampiran loji pengeluaran utama.