Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
1. Kaedah penyimpanan tin besi: Gunakan kontena teh berwarna-warni Tinplate yang terdapat di pasaran. Sebelum penyimpanan, periksa sama ada badan dan tudung boleh kedap udara dan tidak bocor. Apabila menyimpan, letakkan teh kering dalam tin, dan tin harus dibungkus dengan ketat. Kaedah ini mudah digunakan, tetapi tidak sesuai untuk simpanan jangka panjang.
2. Kaedah penyimpanan termos: Gunakan termos dengan kehangatan yang baik sebagai bekas. Letak daun teh kering ke dalam botol, dan pek cukup untuk mengurangkan jumlah udara dalam botol. Mulut botol ditutup dengan ketat dengan penyumbat gabus, tepi penyumbat dimeteraikan dengan lilin putih, dan kemudian ditutup dengan pita. Oleh kerana terdapat kurang udara dalam botol dan suhu stabil, kaedah ini mengekalkan kesan yang lebih baik dan mudah dan mudah dilaksanakan.
3. Kaedah penyimpanan altar seramik: Pilih altar seramik yang kering dan tidak berbau. Balut daun teh dengan kertas kraft dan letakkan di sekitar mezbah. Letakkan beg kapur di tengah, dan letakkan beg teh di atasnya. Selepas mengisi mezbah, tutup dengan ketat dengan beg kapas. Lime digantikan setiap 1-2 bulan. Kaedah ini menggunakan sifat penyerapan kelembapan Quicklime untuk memastikan teh dari lembap, dan mempunyai kesan yang lebih baik. Ia boleh mengekalkan kualiti teh untuk tempoh yang lebih lama. Kaedah ini amat sesuai untuk beberapa teh yang jarang berlaku seperti Longjing Qiqiangdafang.