Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
4. Beg pembungkusan Kaedah penyimpanan: Bungkus pertama daun teh dengan kertas putih yang bersih dan bau, kemudian bungkus sekeping kertas kraft, dan kemudian masukkannya ke dalam beg makanan plastik yang tidak berliang, perlahan-lahan memerah untuk memerah udara di dalam beg, Segera ketatkan mulut beg dengan tali lembut, ambil beg makanan plastik, letakkan di luar beg pertama, dan memerah perlahan-lahan, memerah udara di dalam beg, dan kemudian ketatkan mulut beg dengan tali ; Akhirnya masukkannya di tempat yang kering di dalam tiub besi yang tidak berbau, tidak berbau.
5. Kaedah penyimpanan suhu rendah: Kaedah adalah sama dengan kaedah penyimpanan beg makanan, dan kemudian meletakkan daun teh dengan beg tertutup yang ketat di dalam peti sejuk. Suhu dalaman boleh dikawal di bawah 5 darjah Celsius dan boleh disimpan selama lebih dari satu tahun. Kaedah ini amat sesuai untuk menyimpan teh yang terkenal dan teh melati, tetapi perlu untuk mengelakkan daun teh daripada lembap.
6. Kaedah penyimpanan yang dimeteraikan arang: Gunakan arang untuk menyimpan teh dengan ciri-ciri yang sangat menyerap. Pertama membakar arang, segera menutupinya dengan pan yang brazier atau besi untuk membuatnya keluar. Selepas pengeringan, bungkus arang dengan kain yang bersih dan letakkan di tengah-tengah periuk teh. Arang di dalam tangki perlu diganti dalam masa mengikut keadaan.
.