Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
(1) Penetapan teh adalah terutamanya untuk memusnahkan dan memasifkan aktiviti oksidase dalam daun segar melalui suhu tinggi, menghalang pengoksidaan enzimatik polifenol teh dalam daun segar, menguap sebahagian daripada kelembapan daun segar, membuat teh lembut, mudah digulung dan dibentuk, dan memancarkan cahaya pada masa yang sama. Bau hijau, menggalakkan pembentukan aroma yang baik.
(2) Suhu menggunakan tea fixakepadan periuk ialah 220-240°C. Apabila menggoreng, ambil 5-8 kg sebagai periuk, dan goreng selama 50-60 minit.
(3) Tujuan memohon periuk penetapan teh to penetapan terutamanya mempunyai 4 aspek berikut:
a. Gunakan suhu tinggi untuk cepat denaturasi dan menyahaktifkan enzim dalam daun segar (terutamanya polifenol oksidase PPO dan peroksidase POD), menghalang pengoksidaan polifenol dan menghalang daun daripada menjadi merah;
b. Sejatkan kelembapan daun untuk menjadikan daun lembut dan mewujudkan keadaan untuk bergolek;
c. Melalui suhu tinggi, beberapa aroma dan bau busuk dengan takat didih yang rendah meruap, dan beberapa aroma khas baru terbentuk untuk meningkatkan aroma daun teh;
d. Mengubah sifat bahan dan menggalakkan pembentukan kualiti teh hijau kering matahari.
Mengapa teh pokok purba dan teh Pu"er memerlukan penetapan teh yang lama?
Sekiranya tea fixaton terlalu ringan, iaitu semasa penetapan proses, yang penetapan masa terlalu singkat dan suhu terlalu rendah, yang tidak memenuhi keperluan pempasifan enzim aktif dan pembebasan bahan aroma yang baik dalam daun teh.
Jika suhu tidak dikawal dengan baik semasa periuk penetapan teh berfungsi , suhu terlalu rendah untuk memenuhi keperluan teh penetapan , dan juga penetapan masa terlalu singkat, yang akan menyebabkan enzim aktif dalam daun segar tidak akan dihalang, rasa hijau tidak akan dikeluarkan dengan bersih, dan haruman teh tidak akan melimpah. Ia tidak kondusif untuk penukaran kemudian.
Apakah jenis bau yang anda bau semasa anda mengusahakannya?
Semasa penetapan proses daun teh, sejumlah besar bahan mendidih rendah (terutamanya alkohol daun hijau dan aldehid daun hijau) diambil dengan penyejatan sejumlah besar wap air. Apabila kepekatan alkohol daun hijau tinggi, ia mempunyai bau berumput yang kuat.
Selepas selesai penetapan , kepekatan alkohol daun hijau berkurangan, dan sebahagian daripadanya membentuk alkohol daun hijau trans, dan alkohol daun hijau trans mempunyai wangian yang jelas.
Bahan-bahan aromatik mendidih tinggi lain juga mula mendedahkan, menghasilkan aroma unik seperti bunga dan madu.
Syarikat kami menjalankan penyelidikan tentang ciri-ciri teh teh pokok purba dan teh Pu"er, dan membangunkan a penetapan teh po t dan penetapan teh mesin pemprosesan teh. Dalam penggunaan mesin, kuasai masa dan suhu yang munasabah, perhatikan keadaan pemprosesan daun teh, dan kemudian proses mesin dengan kualiti yang baik.