DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
1. Kesan suhu pada enzim
Terdapat banyak enzim dalam teh. Sebagai contoh, kehadiran polyphenol oksidase boleh memangkinkan pengoksidaan polifenol dan membuat daun merah. Sekiranya kaedah tertentu digunakan untuk memusnahkan aktiviti oksidase polyphenol, polifenol akan kehilangan keadaan untuk tindak balas pengoksidaan, jadi mereka tidak akan cepat berpaling merah. Yang "penetapan"Proses dalam pemprosesan teh hijau adalah untuk menggunakan suhu yang tinggi untuk" passivation "aktiviti enzim, supaya polifenol tidak akan teroksida yang teroksida semasa proses rolling dan pengeringan berikutnya, dengan itu mengekalkan daun hijau sup yang jelas.
Tujuan "penetapan" adalah menggunakan suhu yang tinggi untuk memusnahkan aktiviti oksidase, tetapi jika ia tidak ditangani dengan betul, bukan sahaja ia tidak akan memusnahkan aktiviti enzim, tetapi ia akan meningkatkan aktiviti enzim, menyebabkan daun teh merah dan daun hijau.Ia dapat dilihat bahawa suhu mempunyai dualitas pada enzim, iaitu, ia meningkatkan kelajuan tindak balas pemangkin. Pada masa yang sama, kelajuan reaksi passivation juga meningkat di bawah keadaan suhu yang tinggi.
.