Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
1. Kesan suhu pada enzim
Terdapat banyak enzim dalam teh. Sebagai contoh, kehadiran polyphenol oksidase boleh memangkinkan pengoksidaan polifenol dan membuat daun merah. Sekiranya kaedah tertentu digunakan untuk memusnahkan aktiviti oksidase polyphenol, polifenol akan kehilangan keadaan untuk tindak balas pengoksidaan, jadi mereka tidak akan cepat berpaling merah. Yang "penetapan"Proses dalam pemprosesan teh hijau adalah untuk menggunakan suhu yang tinggi untuk" passivation "aktiviti enzim, supaya polifenol tidak akan teroksida yang teroksida semasa proses rolling dan pengeringan berikutnya, dengan itu mengekalkan daun hijau sup yang jelas.
Tujuan "penetapan" adalah menggunakan suhu yang tinggi untuk memusnahkan aktiviti oksidase, tetapi jika ia tidak ditangani dengan betul, bukan sahaja ia tidak akan memusnahkan aktiviti enzim, tetapi ia akan meningkatkan aktiviti enzim, menyebabkan daun teh merah dan daun hijau.Ia dapat dilihat bahawa suhu mempunyai dualitas pada enzim, iaitu, ia meningkatkan kelajuan tindak balas pemangkin. Pada masa yang sama, kelajuan reaksi passivation juga meningkat di bawah keadaan suhu yang tinggi.
.