email

Membuat teh hijau bentuk rata

Home > Berita > Berita Industri TehMembuat teh hijau bentuk rata

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Salah satu teh hijau berbentuk rata sangat terkenal, teh bersejarah Cina Lao Zhu Dafang. Dicipta dalam Dinasti Ming. Daun teh hijau yang berkualiti tinggi juga boleh dihasilkan mengikut kaedah ini untuk menghasilkan teh yang rata dan seragam dalam penampilan, licin, jelas dan sedikit berwarna kuning, dan mempunyai rasa yang kaya dan menyegarkan.

1. daun segar yang layu. Sebarkannya secara sederhana di tempat yang sejuk dan berventilasi untuk 4-5h, dengan ketebalan 1.5-2cm. Atau letakkannya pada mesin layu untuk cepat layu. Dengan kena tangan kira-kira 7% daripada kehilangan air, iaitu, penampilan daun segar kehilangan kilau, dan tunas teh sedikit lembut di tangan.

2. Penetapan. Mesin siri 6cst boleh digunakan untuk kerja penetapan. Selepas memanaskan silinder hingga 120 ℃, daun boleh dibuang. Suhu kebakaran harus stabil. Penetapan sehingga daun lembut, batang daun sentiasa pecah, dan teh secubit tangan boleh membentuk bola, kandungan air adalah 55% -58%, dan masa penetapan adalah 1-2min.

3. Penyejukan. Sebarkan daun teh penekanan untuk menyejukkan daun teh untuk cepat menghilangkan haba.

4. Membentuk. Gunakan 6cl teh carding shaping mesin untuk membuat bentuk. Sebelum membuang daun, frekuensi reciprocating periuk harus diperlahankan, dan kemudian frekuensi reciprocating harus dimodulasi 110-120 kali / min. Apabila suhu di dalam palung naik hingga 80-90 ° C, daun selepas penetapan perlu dibuang, dan setiap palung harus walaupun ketika melemparkan daun. 3-3.5kg setiap kali, 0.15-0.2kg setiap tangki. Pengeluaran akhbar sehingga daun teh rata, mengeluarkan rod yang menekan berat apabila memegangnya, dan kemudian gunakan rod menekan cahaya untuk berfungsi sehingga kandungan air adalah 20% -25%, dan kemudian menyebarkannya untuk menyejukkan.

5. Pengeringan. Pengering teh 6chz digunakan untuk mengeringkan daun teh untuk membuat teh meninggalkan hijau dan lengkap.

Bahan mentah daun segar yang tinggi biasanya dibuat oleh mesin dari awal hingga akhir, memastikan kesinambungan dan kualiti pengeluaran teh.