email

Membuat teh hijau bentuk rata

Produk panas.

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

Bagaimanakah aroma unik teh hitam yang dihasilkan?

2021-07-29 15:52:16

Fermentasi adalah faktor yang sangat penting dalam pengeluaran teh hitam. Aroma unik teh hitam hanya boleh dihasilkan oleh perubahan dalam bahan yang terkandung dalam proses penapaian. Syarikat kami menyediakan anda dengan mesin berkualiti tinggi untuk penapaian teh hitam. Siasatan anda adalah dialu-alukan!

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

Kenapa teh hitam dalam jalur ketat?

2021-07-28 16:02:02

Teh yang ketat berbentuk hitam adalah lebih tahan untuk membakar, dan bentuk jalur lurus lebih popular dengan pengguna. Menguasai teknologi rolling teh hitam, pilih peralatan rolling yang betul, mengalu-alukan perundingan anda!

Dengan teh hitam

Dengan teh hitam

2021-07-20 15:08:21

Dihadapi adalah proses pertama dalam membuat teh hitam. Menguasai masa yang betul dan suhu yang lancar untuk mencapai tahap yang dikehendaki.

Membuat teh hijau bentuk rata

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Teh hijau rata menjadikan teh hijau muncul dalam bentuk yang berbeza dari teh hijau jalur biasa apabila dibancuh. Melalui pengeluaran teh hijau rata, ia boleh dipasarkan sebagai segmen pasaran dengan bentuk teh hijau yang lain.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai produk kami, sila hantarkan e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Membuat teh hijau bentuk rata

2021-07-13 17:00:39

Salah satu teh hijau berbentuk rata sangat terkenal, teh bersejarah Cina Lao Zhu Dafang. Dicipta dalam Dinasti Ming. Daun teh hijau yang berkualiti tinggi juga boleh dihasilkan mengikut kaedah ini untuk menghasilkan teh yang rata dan seragam dalam penampilan, licin, jelas dan sedikit berwarna kuning, dan mempunyai rasa yang kaya dan menyegarkan.

1. daun segar yang layu. Sebarkannya secara sederhana di tempat yang sejuk dan berventilasi untuk 4-5h, dengan ketebalan 1.5-2cm. Atau letakkannya pada mesin layu untuk cepat layu. Dengan kena tangan kira-kira 7% daripada kehilangan air, iaitu, penampilan daun segar kehilangan kilau, dan tunas teh sedikit lembut di tangan.

2. Penetapan. Mesin siri 6cst boleh digunakan untuk kerja penetapan. Selepas memanaskan silinder hingga 120 ℃, daun boleh dibuang. Suhu kebakaran harus stabil. Penetapan sehingga daun lembut, batang daun sentiasa pecah, dan teh secubit tangan boleh membentuk bola, kandungan air adalah 55% -58%, dan masa penetapan adalah 1-2min.

3. Penyejukan. Sebarkan daun teh penekanan untuk menyejukkan daun teh untuk cepat menghilangkan haba.

4. Membentuk. Gunakan 6cl teh carding shaping mesin untuk membuat bentuk. Sebelum membuang daun, frekuensi reciprocating periuk harus diperlahankan, dan kemudian frekuensi reciprocating harus dimodulasi 110-120 kali / min. Apabila suhu di dalam palung naik hingga 80-90 ° C, daun selepas penetapan perlu dibuang, dan setiap palung harus walaupun ketika melemparkan daun. 3-3.5kg setiap kali, 0.15-0.2kg setiap tangki. Pengeluaran akhbar sehingga daun teh rata, mengeluarkan rod yang menekan berat apabila memegangnya, dan kemudian gunakan rod menekan cahaya untuk berfungsi sehingga kandungan air adalah 20% -25%, dan kemudian menyebarkannya untuk menyejukkan.

5. Pengeringan. Pengering teh 6chz digunakan untuk mengeringkan daun teh untuk membuat teh meninggalkan hijau dan lengkap.

Bahan mentah daun segar yang tinggi biasanya dibuat oleh mesin dari awal hingga akhir, memastikan kesinambungan dan kualiti pengeluaran teh.