Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Dihadapi adalah proses pertama dalam membuat teh hitam. Di bawah keadaan iklim biasa, apabila daun segar menyebar tipis untuk tempoh masa, air menguap terutamanya. Dengan lanjutan masa yang lancar, pengekstrakan diri dan penguraian kandungan daun segar secara beransur-ansur diperkuat. Dengan kehilangan air daun segar yang berterusan, daun-daun secara beransur-ansur mengecut, kualiti daun berubah dari keras hingga lembut, dan warna daun berubah dari hijau terang hingga hijau gelap. Pada masa yang sama, perubahan endoplasma dan aroma juga berubah. Proses ini dipanggil layu.
The proses yang lancar adalah perubahan fizikal yang layu di satu pihak, dan perubahan kimia yang layu di sisi lain. Kedua-dua perubahan ini saling berkaitan dan menyekat satu sama lain. Perubahan fizikal bukan sahaja boleh menggalakkan perubahan kimia, tetapi juga menghalang perubahan kimia, dan juga menjejaskan produk perubahan kimia. Bagaimanapun, perubahan kimia juga menjejaskan kemajuan perubahan fizikal. Pembangunan dan pengaruh bersama antara kedua-duanya berbeza-beza bergantung kepada keadaan luaran seperti suhu dan kelembapan.
Keadaan luaran yang mempengaruhi layu adalah penyejatan air pertama, suhu kedua, dan sekali lagi jangka masa. Antaranya, suhu mempunyai kesan yang paling penting pada kualiti daun yang layu. Apabila menggunakannya mesin teh yang lancar Untuk layu, adalah dinasihatkan untuk mengadopsi prinsip-prinsip operasi "Besar pertama dan kemudian kecil" dan suhu "Pertama Tinggi dan kemudian Low". Menguasai sejumlah masa untuk mencapai tahap yang diperlukan.