Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China. Ia adalah fermented tea Dalam erti kata yang benar di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam pembentukan kualiti semasa pemprosesan. Teh Hitam adalah teh dunia dengan pengeluaran dan jualan terbesar, kecuali teh hitam dan teh hijau, dan ia juga merupakan salah satu daripada teh yang paling tersendiri di China. Teh hijau Qingtuan Cake Awal menjadi prototaip asli teh hitam Oleh kerana penaik jangka panjang dan pengeringan dan jangka panjang yang tidak dimeteraikan pengangkutan dan penyimpanan.
Semasa Dinasti Song Utara (1074), Sichuan menggunakan teh rambut hijau untuk menjadikannya hitam dan autoklaf untuk membuat "teh hitam" untuk perdagangan sempadan. Oleh sebab alasan sejarah, kawasan penghasil teh hitam di China kini tertumpu di Hunan, Yunnan, Hubei, Sichuan, Guangxi dan tempat-tempat lain. Oleh kerana ciri-ciri yang berlainan bahan mentah di pelbagai rantau, atau disebabkan oleh perbezaan dalam tabiat pemprosesan yang terkumpul dalam tempoh yang lama, mereka telah membentuk bentuk dan produk produk yang unik. Ciri-ciri kualiti. Pada masa ini, jenis utama warna yang disediakan termasuk PU "Er Tea, Fuzhuan, Heizhuan, Huazhuan, Qianliangcha dan sebagainya. Borang produk termasuk compacted brick type, jenis bakul yang dipadatkan, jenis kek Tuo yang dipadatkan dan jenis lajur yang dipadatkan. Kebanyakan kaedah pemprosesan dan pembungkusan teh hitam mengikuti sejarah, dan pembungkusan menggunakan bahan semula jadi seperti bakul dan kertas. Oleh itu, teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China yang mempunyai sejarah yang terbaik dan sejarah yang dipelihara.
Teh gelap tergolong dalam teh pasca-fermentasi di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam transformasi bahan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, satu siri kajian saintifik telah membuktikan bahawa dalam proses pemprosesan, penyimpanan dan pengangkutan teh gelap, disebabkan oleh tindakan enzim ekstraselular dari mikroorganisma, banyak bahan biokimia yang tidak terdapat di teh lain atau mempunyai kandungan yang rendah dihasilkan, yang berbeza dari teh lain. Ciri-ciri OMICS bahan-bahan fungsional ini mempunyai kesan penjagaan kesihatan yang unik dalam mengawal selia glukosa dan metabolisme lipid dan metabolisme protein.