email

Apakah teh gelap?

Home > Berita > Berita Industri TehApakah teh gelap?

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Apakah teh gelap?

2021-10-08 14:00:04

Teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China. Ia adalah fermented tea Dalam erti kata yang benar di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam pembentukan kualiti semasa pemprosesan. Teh Hitam adalah teh dunia dengan pengeluaran dan jualan terbesar, kecuali teh hitam dan teh hijau, dan ia juga merupakan salah satu daripada teh yang paling tersendiri di China. Teh hijau Qingtuan Cake Awal menjadi prototaip asli teh hitam Oleh kerana penaik jangka panjang dan pengeringan dan jangka panjang yang tidak dimeteraikan pengangkutan dan penyimpanan.

Semasa Dinasti Song Utara (1074), Sichuan menggunakan teh rambut hijau untuk menjadikannya hitam dan autoklaf untuk membuat "teh hitam" untuk perdagangan sempadan. Oleh sebab alasan sejarah, kawasan penghasil teh hitam di China kini tertumpu di Hunan, Yunnan, Hubei, Sichuan, Guangxi dan tempat-tempat lain. Oleh kerana ciri-ciri yang berlainan bahan mentah di pelbagai rantau, atau disebabkan oleh perbezaan dalam tabiat pemprosesan yang terkumpul dalam tempoh yang lama, mereka telah membentuk bentuk dan produk produk yang unik. Ciri-ciri kualiti. Pada masa ini, jenis utama warna yang disediakan termasuk PU "Er Tea, Fuzhuan, Heizhuan, Huazhuan, Qianliangcha dan sebagainya. Borang produk termasuk compacted brick type, jenis bakul yang dipadatkan, jenis kek Tuo yang dipadatkan dan jenis lajur yang dipadatkan. Kebanyakan kaedah pemprosesan dan pembungkusan teh hitam mengikuti sejarah, dan pembungkusan menggunakan bahan semula jadi seperti bakul dan kertas. Oleh itu, teh gelap adalah salah satu daripada enam teh utama di China yang mempunyai sejarah yang terbaik dan sejarah yang dipelihara.

Teh gelap tergolong dalam teh pasca-fermentasi di mana mikroorganisma mengambil bahagian dalam transformasi bahan. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, satu siri kajian saintifik telah membuktikan bahawa dalam proses pemprosesan, penyimpanan dan pengangkutan teh gelap, disebabkan oleh tindakan enzim ekstraselular dari mikroorganisma, banyak bahan biokimia yang tidak terdapat di teh lain atau mempunyai kandungan yang rendah dihasilkan, yang berbeza dari teh lain. Ciri-ciri OMICS bahan-bahan fungsional ini mempunyai kesan penjagaan kesihatan yang unik dalam mengawal selia glukosa dan metabolisme lipid dan metabolisme protein.