email

Apakah teh kuning?

Produk panas.

Penetapan Teh Pu'er

Penetapan Teh Pu'er

2022-01-11 15:17:23

Penetapan suhu tinggi jangka panjang periuk penetapan teh universal boleh mendedahkan aroma teh Pu'er dan memancarkan aroma wangi.

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Sebelum Teh Musim Bunga

2022-01-11 14:33:29

Gunakan langkah pengurusan taman teh, pemangkasan pokok teh dan lain-lain mesin pengurusan taman teh, pembajaan, dsb., untuk menggalakkan pertumbuhan pokok teh dan meningkatkan kualiti teh musim bunga.

Langkah-Langkah Pemulihan Selepas Kecederaan Pembekuan Kebun Teh

Langkah-Langkah Pemulihan Selepas Kecederaan Pembekuan Kebun Teh

2022-01-03 13:27:44

Menggunakan kaedah pemangkasan yang munasabah, kaedah pembajaan, dan penanaman mahkota pokok boleh memulihkan kerugian dengan segera selepas kerosakan beku. Jadikan pokok teh cepat kembali bertenaga.

Langkah-Langkah Pencegahan Terhadap Kerosakan Pembekuan Di Kebun Teh

Langkah-Langkah Pencegahan Terhadap Kerosakan Pembekuan Di Kebun Teh

2022-01-03 13:17:53

Penggunaan munasabah pelbagai teknik penanaman dan pengurusan taman teh untuk menggalakkan pertumbuhan sihat pokok teh boleh meningkatkan daya tahan sejuk pokok teh. Apabila kerosakan sejuk dan fros berlaku, penggunaan pelbagai langkah anti-pembekuan mempunyai kesan tertentu untuk mengurangkan dan mengawal tahap kerosakan sejuk dan fros.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Apakah teh kuning?

2021-08-12 15:56:22

Teh Kuning: Sup Yellow Leaf Yellow.

Ia adalah sejenis teh yang unik ke China, dan ia telah berkembang dari teh hijau. Teh kuning dihasilkan sebelum pertengahan dan keturunan Dinasti Ming (23 Januari, 1368-25 April, 1644).

Kunci untuk membezakan teh kuning dari teh lain ialah terdapat proses "mencekik kuning" khas dalam pemprosesannya, yang membentuk ciri-ciri kualiti "sup kuning dan daun kuning".

Prosedur pemprosesan tipikal teh kuning: daun segar →penetapan teh.→ Penderitaan kuning → pengeringan teh. Dalam proses pemprosesan, dari pengubahan kepada pengeringan, keadaan teknologi yang sesuai boleh dibuat untuk menguning produk yang sedang dijalankan. Walau bagaimanapun, kekuningan adalah proses tipikal pemprosesan teh kuning, dan ia adalah satu proses utama yang membentuk ciri-ciri kualiti teh kuning "sup kuning dan daun kuning".

Dalam proses mementingkan diri, daun hijau ditimbun sementara ia panas, supaya produk dalam proses menjalani perubahan termokimia di bawah keadaan lembap dan panas, dan akhirnya daunnya sama rata. Intipati adalah bahawa di bawah suhu tinggi dan kandungan air yang tinggi, klorofil dalam produk itu terdegradasi, dan sebatian polifenol tidak teroksidasi untuk menghasilkan bahan kuning, yang merupakan teh kering produk, sup teh dan bawah daun yang menunjukkan warna Ciri-ciri coklat kuning atau kekuningan, dan kualiti rasa manis.

Oleh itu, teh kuning adalah jenis teh yang istimewa.