Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.
Baca lebih lanjutIa hujan pada musim bunga dan daun teh basah. Untuk mengurangkan kerugian, sangat penting untuk layu dengan cepat dan cekap.
Baca lebih lanjutTeh tumbuh dengan cepat pada musim bunga, dan pada hari hujan, bagaimanakah teh harus dirawat dengan cepat untuk mengelakkan teh daripada rosak?
Baca lebih lanjutSelepas membuat teh Pu'er, bagaimana menilai kualiti teh Pu'er melalui pelbagai dimensi.
Baca lebih lanjutArtikel ini akan memperkenalkan langkah pemprosesan teh mentah Pu'er. Mengalu-alukan rujukan dan perundingan anda! Kami juga boleh membekalkan set mesin pemprosesan sepenuhnya untuk anda.
Baca lebih lanjutArtikel ini mengurangkan secara ringkas teknologi pemprosesan teh hitam pokok purba, daripada memetik teh kepada pengeringan teh dan pengenalan proses kasar.
Baca lebih lanjutPembentukan aroma teh oolong berkait rapat dengan rawatan setiap proses pemprosesan. Layu, goncang, pengeringan dan proses lain teh oolong akan menjejaskan kualiti akhir teh oolong.
Baca lebih lanjutTeh hitam dan teh batu Wuyi mempunyai klasifikasi dan perisa yang berbeza kerana asal usul yang berbeza, penggunaan bahan mentah, dan teknik pemprosesan yang berbeza.
Baca lebih lanjutWalaupun teh hitam dan teh batu Wuyi adalah sama dalam rupa, mereka tergolong dalam pelbagai jenis teh, yang boleh dibezakan daripada proses pengeluaran dan sebagainya.
Baca lebih lanjutMengapakah teh oolong selesai selepas dibancuh mempunyai daun teh hijau dengan tepi merah? Proses goncangan teh sangat penting untuk menghasilkan perubahan ini.
Baca lebih lanjutDisebabkan teknik penghasilan yang berbeza, rasa teh hitam dan teh Pu-erh serta mood orang apabila merasainya juga berbeza.
Baca lebih lanjutKerana kaedah pemprosesan adalah berbeza, tempoh minum terbaik adalah berbeza antara teh hitam dan teh tulen juga.
Baca lebih lanjut