Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Proses pengeluaran teh putih boleh dibahagikan kepada dua langkah: layu dan pengeringan. Proses pengeringan digunakan untuk mengeluarkan lebihan air dalam daun selepas layu, memusnahkan aktiviti seperti polifenol oksidase dalam daun, dan meningkatkan aroma dan rasa produk siap. Pengeringan adalah langkah utama dalam membentuk kualiti teh putih, yang berkaitan dengan penampilan dan kualiti dalaman teh siap. Pada masa ini, terdapat dua kaedah pengeringan yang biasa digunakan untuk teh putih: pemanggangan arang dan pengeringan elektrik. Pengeringan arang teh putih lebih tradisional, menggunakan arang yang dinyalakan sebagai sumber haba. Sesetengah penyelidik percaya bahawa pemanggangan arang dan pengeringan teh mempunyai kelebihan tertentu dalam kualiti dan penyimpanan; Kaedah pengeringan yang paling biasa digunakan dalam pengeluaran pelbagai jenis teh, menggunakan udara pemanasan elektrik, suhu dan masa pemanasan lebih terkawal daripada pemanggangan arang, dan kualiti daun teh lebih stabil. Disebabkan oleh kepentingan proses pengeringan teh putih kepada kualiti teh putih, pemilihan kaedah pengeringan yang sesuai adalah sangat penting untuk pembentukan dan kawalan kualiti teh putih. Kajian ini membandingkan kandungan dan komponen aroma teh putih Fuding yang disediakan dengan kaedah pengeringan yang berbeza, dan meneroka kesan kaedah pengeringan yang berbeza terhadap kualiti teh putih, untuk memberikan panduan pengeluaran tertentu untuk teh putih. Pengaruh kaedah pengeringan yang berbeza terhadap kualiti teh putih terutamanya terletak pada tiga aspek: katekin, aroma dan penilaian deria. Kandungan katekin dalam daun teh yang disediakan oleh white tea electric dryer biasanya lebih tinggi daripada pemanggangan arang. Walaupun katekin telah terbukti mempunyai rasa pahit dan astringen, ia juga merupakan komponen aktif antioksidan yang paling penting dalam daun teh. Walaupun pemanggangan arang boleh mengurangkan kepahitan dan astringensi teh siap ke tahap tertentu, jumlah keseluruhan polifenol teh tidak berubah dengan ketara disebabkan kaedah pengeringan; perlu diperhatikan bahawa teh putih adalah teh yang ditapai sedikit, dan kerana kandungan asid amino bebas yang tinggi, Kepahitan dan keterikatan sup teh putih tidak jelas, dan mengurangkan kepahitan dan keterikatan yang dibawa oleh catechin tidak mempunyai nilai yang jelas. dalam pengeluaran sebenar.