email

Langkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

Home > Berita > Berita Industri TehLangkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

Produk panas.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Pengeringan yang betul boleh mencerminkan sepenuhnya aroma teh batu Wuyi pada peringkat akhir, berikut adalah maklumat lanjut pengeringan.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Layu dan hijau bergegar adalah langkah utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Selamat datang kenalan anda untuk butiran lanjut.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Langkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

2022-08-19 16:33:10

1. Meletakkan sistem pengairan: Sebelum musim kemarau datang, pemercik atau sistem pengairan titisan diletakkan di taman teh, dan taman teh diisi semula dengan pemercik atau pengairan titisan pada waktu pagi dan petang.

2. Melorek dan menutup permukaan taman teh: Melorek dan menutup permukaan taman teh boleh mengurangkan transpirasi air dengan berkesan. Sebelum kemarau datang, tutup pokok teh dengan jaring teduh, atau tutup tanah dengan batang tumbuhan, sungkupan pelindung matahari, dsb., untuk menutup permukaan kosong sebanyak mungkin, mengurangkan penyejatan air, dan menghalang pertumbuhan pokok teh daripada menjadi. terhad kerana kehilangan air yang berlebihan.

3. Pemangkasan tepat pada masanya: Selepas kerosakan kemarau, jika dahan dan daun kelihatan hangus, ia perlu dipangkas tepat pada masanya untuk mengurangkan penyejatan air dan penyebaran tisu nekrotik. Pemangkasan harus ringan tetapi tidak berat, supaya tidak menjejaskan hasil teh pada musim bunga tahun berikutnya, secara amnya kira-kira 1 ~ pada 2cm.
4. Pembajaan tepat pada masanya: Selepas kemarau lega, baja organik dan baja sebatian khas untuk pokok teh hendaklah digunakan secepat mungkin, dan baja bertindak pantas hendaklah digunakan dengan sewajarnya. Apabila membaja, ia harus digunakan dengan betul dan mendalam, yang bukan sahaja dapat memastikan sistem akar dapat menyerap nutrien yang mencukupi dengan cepat, tetapi juga membolehkan sistem akar pokok teh memotong akar dengan betul dan membina semula sistem akar.