email

Langkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

Home > Berita > Berita Industri TehLangkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Langkah Kecemasan Untuk Pengurusan Kebun Teh Dalam Cuaca Panas

2022-08-19 16:33:10

1. Meletakkan sistem pengairan: Sebelum musim kemarau datang, pemercik atau sistem pengairan titisan diletakkan di taman teh, dan taman teh diisi semula dengan pemercik atau pengairan titisan pada waktu pagi dan petang.

2. Melorek dan menutup permukaan taman teh: Melorek dan menutup permukaan taman teh boleh mengurangkan transpirasi air dengan berkesan. Sebelum kemarau datang, tutup pokok teh dengan jaring teduh, atau tutup tanah dengan batang tumbuhan, sungkupan pelindung matahari, dsb., untuk menutup permukaan kosong sebanyak mungkin, mengurangkan penyejatan air, dan menghalang pertumbuhan pokok teh daripada menjadi. terhad kerana kehilangan air yang berlebihan.

3. Pemangkasan tepat pada masanya: Selepas kerosakan kemarau, jika dahan dan daun kelihatan hangus, ia perlu dipangkas tepat pada masanya untuk mengurangkan penyejatan air dan penyebaran tisu nekrotik. Pemangkasan harus ringan tetapi tidak berat, supaya tidak menjejaskan hasil teh pada musim bunga tahun berikutnya, secara amnya kira-kira 1 ~ pada 2cm.
4. Pembajaan tepat pada masanya: Selepas kemarau lega, baja organik dan baja sebatian khas untuk pokok teh hendaklah digunakan secepat mungkin, dan baja bertindak pantas hendaklah digunakan dengan sewajarnya. Apabila membaja, ia harus digunakan dengan betul dan mendalam, yang bukan sahaja dapat memastikan sistem akar dapat menyerap nutrien yang mencukupi dengan cepat, tetapi juga membolehkan sistem akar pokok teh memotong akar dengan betul dan membina semula sistem akar.