Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
DL-CRQ-20Z CTC teh hitam HRS Gyrovane rotorvane mesin terutamanya digunakan untuk pemprosesan CTC teh hitam.
DL-6CYQT-90250 terutamanya digunakan untuk pemprosesan teh Oolong, dram diperbuat daripada buluh, aktiviti teh layu meningkat dengan goncangan, Ia boleh membuat rasa teh lebih harum, Kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 40kg hingga 600kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
Kaedah pengeringan yang berbeza mempunyai kesan yang jelas pada aroma teh putih siap. "Kemenyan piroteknik" secara amnya adalah aroma yang dihasilkan oleh karamelisasi penuh gula dalam daun teh di bawah keadaan suhu tinggi, yang lebih biasa dalam teh batu Wuyi. Suhu pengeringan kumpulan pemanggang karbon suhu sederhana dan rendah ialah 55~65 ℃, yang lebih rendah daripada suhu pengeringan kumpulan pemanggang elektrik, tetapi daun teh siap mempunyai aroma piroteknik yang jelas berbanding dengan yang terakhir. Digabungkan dengan proses pemanggangan karbon, boleh dibuat spekulasi bahawa Pemanasan terdedah kepada tempat yang tidak rata, mengakibatkan suhu yang lebih tinggi bagi sesetengah daun teh berhampiran dengan sumber haba, mengakibatkan tindak balas Maillard tidak sekata, seterusnya membentuk kemenyan piroteknik. Ini juga konsisten dengan hasil penilaian deria teh kering panggang arang yang mempunyai rupa yang lebih kompleks. Begitu juga, pemanasan yang tidak sekata juga boleh menyebabkan perbezaan besar dalam komposisi aroma antara kumpulan pemanggang arang, dan tiada korelasi yang jelas. Dari sini dapat dilihat bahawa proses pemanggangan arang sememangnya dapat meningkatkan aroma bunga dan buah teh siap, tetapi ia menguji pengalaman kakitangan pemprosesan teh yang relevan dan kawalan perubahan suhu semasa proses pengeringan teh putih; white tea electric drying machine menggunakan mesin untuk menetapkan suhu, dan menggunakan peredaran udara Peranti memastikan kestabilan suhu dalam mesin pengering teh putih, membebaskan tenaga manusia pada tahap tertentu dan meningkatkan hasil teh siap. Perusahaan yang berkaitan boleh memilih kaedah atau gabungan pengeringan teh putih yang berbeza secara fleksibel untuk mencipta produk mengikut senario aplikasi sebenar dan keperluan pelanggan yang berbeza.