email

Kebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

Home > Berita > Berita Industri TehKebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Kebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

2022-08-26 11:23:00

Kaedah pengeringan yang berbeza mempunyai kesan yang jelas pada aroma teh putih siap. "Kemenyan piroteknik" secara amnya adalah aroma yang dihasilkan oleh karamelisasi penuh gula dalam daun teh di bawah keadaan suhu tinggi, yang lebih biasa dalam teh batu Wuyi. Suhu pengeringan kumpulan pemanggang karbon suhu sederhana dan rendah ialah 55~65 ℃, yang lebih rendah daripada suhu pengeringan kumpulan pemanggang elektrik, tetapi daun teh siap mempunyai aroma piroteknik yang jelas berbanding dengan yang terakhir. Digabungkan dengan proses pemanggangan karbon, boleh dibuat spekulasi bahawa Pemanasan terdedah kepada tempat yang tidak rata, mengakibatkan suhu yang lebih tinggi bagi sesetengah daun teh berhampiran dengan sumber haba, mengakibatkan tindak balas Maillard tidak sekata, seterusnya membentuk kemenyan piroteknik. Ini juga konsisten dengan hasil penilaian deria teh kering panggang arang yang mempunyai rupa yang lebih kompleks. Begitu juga, pemanasan yang tidak sekata juga boleh menyebabkan perbezaan besar dalam komposisi aroma antara kumpulan pemanggang arang, dan tiada korelasi yang jelas. Dari sini dapat dilihat bahawa proses pemanggangan arang sememangnya dapat meningkatkan aroma bunga dan buah teh siap, tetapi ia menguji pengalaman kakitangan pemprosesan teh yang relevan dan kawalan perubahan suhu semasa proses pengeringan teh putih; white tea electric drying machine menggunakan mesin untuk menetapkan suhu, dan menggunakan peredaran udara Peranti memastikan kestabilan suhu dalam mesin pengering teh putih, membebaskan tenaga manusia pada tahap tertentu dan meningkatkan hasil teh siap. Perusahaan yang berkaitan boleh memilih kaedah atau gabungan pengeringan teh putih yang berbeza secara fleksibel untuk mencipta produk mengikut senario aplikasi sebenar dan keperluan pelanggan yang berbeza.