email

Kebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

Home > Berita > Berita Industri TehKebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Kebaikan Pengering Pengering Elektrik Untuk Teh Putih

2022-08-26 11:23:00

Kaedah pengeringan yang berbeza mempunyai kesan yang jelas pada aroma teh putih siap. "Kemenyan piroteknik" secara amnya adalah aroma yang dihasilkan oleh karamelisasi penuh gula dalam daun teh di bawah keadaan suhu tinggi, yang lebih biasa dalam teh batu Wuyi. Suhu pengeringan kumpulan pemanggang karbon suhu sederhana dan rendah ialah 55~65 ℃, yang lebih rendah daripada suhu pengeringan kumpulan pemanggang elektrik, tetapi daun teh siap mempunyai aroma piroteknik yang jelas berbanding dengan yang terakhir. Digabungkan dengan proses pemanggangan karbon, boleh dibuat spekulasi bahawa Pemanasan terdedah kepada tempat yang tidak rata, mengakibatkan suhu yang lebih tinggi bagi sesetengah daun teh berhampiran dengan sumber haba, mengakibatkan tindak balas Maillard tidak sekata, seterusnya membentuk kemenyan piroteknik. Ini juga konsisten dengan hasil penilaian deria teh kering panggang arang yang mempunyai rupa yang lebih kompleks. Begitu juga, pemanasan yang tidak sekata juga boleh menyebabkan perbezaan besar dalam komposisi aroma antara kumpulan pemanggang arang, dan tiada korelasi yang jelas. Dari sini dapat dilihat bahawa proses pemanggangan arang sememangnya dapat meningkatkan aroma bunga dan buah teh siap, tetapi ia menguji pengalaman kakitangan pemprosesan teh yang relevan dan kawalan perubahan suhu semasa proses pengeringan teh putih; white tea electric drying machine menggunakan mesin untuk menetapkan suhu, dan menggunakan peredaran udara Peranti memastikan kestabilan suhu dalam mesin pengering teh putih, membebaskan tenaga manusia pada tahap tertentu dan meningkatkan hasil teh siap. Perusahaan yang berkaitan boleh memilih kaedah atau gabungan pengeringan teh putih yang berbeza secara fleksibel untuk mencipta produk mengikut senario aplikasi sebenar dan keperluan pelanggan yang berbeza.