email

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Teh batu Wuyi mempunyai sejarah pembangunan yang panjang. Teh batu Wuyi ialah nenek moyang teh oolong, dan kini teknik pengeluaran teh batu Wuyi dan teh oolong diturunkan dari satu generasi ke generasi seterusnya. Teh batu Wuyi adalah sejenis teh separuh ditapai. Sebagai tambahan kepada teh batu Wuyi, terdapat teh oolong lain, seperti teh oolong Taiwan, teh oolong Anxi dan sebagainya. Versi Taiwan memerlukan rasa yang ringan, jadi tahap penapaian adalah kurang dan pemanggangan lebih ringan. Susun atur Anxi memerlukan penapaian yang mendalam dan pemanggangan yang rendah.

Terdapat tiga pautan utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Satu, layu. Sebelum teh dibuat, ia mengandungi banyak air pahit, yang akan menjejaskan rasa sup teh. Pautan ini juga dipanggil teh berjabat , yang lebih rumit dan merangkumi banyak proses kecil, seperti air yang mengalir, teh bergegar proses , menyamakan hijau, penapaian, dsb. Proses ini rumit dan saling berkait, dan tidak sepatutnya berlaku kesilapan. Lebih menyusahkan ialah beberapa proses perlu diulang beberapa kali, seperti goncangan proses . Masukkan daun teh ke dalam teh shaking mesin, tetapkan masa goncang, mesin goncang teh akan berfungsi dengan sendirinya , supaya daun disapu di tepi daun semasa teh proses goncangan, untuk memusnahkan sel teh dan mengurangkan kandungan lembapannya. Proses menggoncang teh boleh menggalakkan penapaian daun teh, dan kemudian secara berkesan mengubah bahan fenolik dalam daun teh. Bahan fenolik mempunyai nilai pemakanan yang tinggi. Dalam proses penghijauan, bilangan pengulangan proses secara langsung berkaitan dengan transformasi daun segar. Sebelum menggegarkan hijau, ia juga bergantung kepada sama ada keadaan persekitaran tapak memenuhi gegaran proses.