Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Teh batu Wuyi mempunyai sejarah pembangunan yang panjang. Teh batu Wuyi ialah nenek moyang teh oolong, dan kini teknik pengeluaran teh batu Wuyi dan teh oolong diturunkan dari satu generasi ke generasi seterusnya. Teh batu Wuyi adalah sejenis teh separuh ditapai. Sebagai tambahan kepada teh batu Wuyi, terdapat teh oolong lain, seperti teh oolong Taiwan, teh oolong Anxi dan sebagainya. Versi Taiwan memerlukan rasa yang ringan, jadi tahap penapaian adalah kurang dan pemanggangan lebih ringan. Susun atur Anxi memerlukan penapaian yang mendalam dan pemanggangan yang rendah.
Terdapat tiga pautan utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Satu, layu. Sebelum teh dibuat, ia mengandungi banyak air pahit, yang akan menjejaskan rasa sup teh. Pautan ini juga dipanggil teh berjabat , yang lebih rumit dan merangkumi banyak proses kecil, seperti air yang mengalir, teh bergegar proses , menyamakan hijau, penapaian, dsb. Proses ini rumit dan saling berkait, dan tidak sepatutnya berlaku kesilapan. Lebih menyusahkan ialah beberapa proses perlu diulang beberapa kali, seperti goncangan proses . Masukkan daun teh ke dalam teh shaking mesin, tetapkan masa goncang, mesin goncang teh akan berfungsi dengan sendirinya , supaya daun disapu di tepi daun semasa teh proses goncangan, untuk memusnahkan sel teh dan mengurangkan kandungan lembapannya. Proses menggoncang teh boleh menggalakkan penapaian daun teh, dan kemudian secara berkesan mengubah bahan fenolik dalam daun teh. Bahan fenolik mempunyai nilai pemakanan yang tinggi. Dalam proses penghijauan, bilangan pengulangan proses secara langsung berkaitan dengan transformasi daun segar. Sebelum menggegarkan hijau, ia juga bergantung kepada sama ada keadaan persekitaran tapak memenuhi gegaran proses.