Sebagai mesin pembungkusan bahan bersaiz sederhana, ia boleh digunakan untuk membungkus produk berbutir dan serbuk seperti teh, kacang, kopi, gula-gula, skru industri, dll. Ia mempunyai pembungkusan automatik, pemotongan beg automatik, digabungkan dengan kertas penapis dan filem plastik , dan menggunakan proses membuat beg pengedap belakang. Ia boleh menghasilkan sehingga 20 beg seminit.
Mesin Pembungkusan Uncang Teh Nylon Triangle Pyramids dengan Beg Luar adalah yang menonjol dalam bidang pembungkusan teh. Sesuai untuk pelbagai teh seperti teh hitam, hijau, oolong, herba dan bunga. Ia menjadikan beg teh nilon piramid segitiga yang unik dengan beg luar getah persegi untuk perlindungan dan daya tarikan. Kelajuan pembungkusan ialah 2000 - 4500 beg/min. Inovasi terletak pada kawalan dan kestabilan yang tepat. Teknologi canggih menyepadukan beg dalam dan luar dengan lancar. Bahan berkualiti tinggi dan struktur canggih memastikan ketahanan. Pilihan yang bagus untuk pembuat teh yang mencari kualiti dan inovasi.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Mesin pembungkusan filem dalaman vakum adalah untuk produk pembungkusan seperti teh. Mengeluarkan udara dengan menyedut untuk mengelakkan pengoksidaan dan kelembapan, memanjangkan jangka hayat. Mempunyai sistem penimbang ketepatan tinggi. Filem dalaman melindungi produk. Mudah dikendalikan dan cekap, sesuai untuk pembungkusan segar.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Teh batu Wuyi mempunyai sejarah pembangunan yang panjang. Teh batu Wuyi ialah nenek moyang teh oolong, dan kini teknik pengeluaran teh batu Wuyi dan teh oolong diturunkan dari satu generasi ke generasi seterusnya. Teh batu Wuyi adalah sejenis teh separuh ditapai. Sebagai tambahan kepada teh batu Wuyi, terdapat teh oolong lain, seperti teh oolong Taiwan, teh oolong Anxi dan sebagainya. Versi Taiwan memerlukan rasa yang ringan, jadi tahap penapaian adalah kurang dan pemanggangan lebih ringan. Susun atur Anxi memerlukan penapaian yang mendalam dan pemanggangan yang rendah.
Terdapat tiga pautan utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Satu, layu. Sebelum teh dibuat, ia mengandungi banyak air pahit, yang akan menjejaskan rasa sup teh. Pautan ini juga dipanggil teh berjabat , yang lebih rumit dan merangkumi banyak proses kecil, seperti air yang mengalir, teh bergegar proses , menyamakan hijau, penapaian, dsb. Proses ini rumit dan saling berkait, dan tidak sepatutnya berlaku kesilapan. Lebih menyusahkan ialah beberapa proses perlu diulang beberapa kali, seperti goncangan proses . Masukkan daun teh ke dalam teh shaking mesin, tetapkan masa goncang, mesin goncang teh akan berfungsi dengan sendirinya , supaya daun disapu di tepi daun semasa teh proses goncangan, untuk memusnahkan sel teh dan mengurangkan kandungan lembapannya. Proses menggoncang teh boleh menggalakkan penapaian daun teh, dan kemudian secara berkesan mengubah bahan fenolik dalam daun teh. Bahan fenolik mempunyai nilai pemakanan yang tinggi. Dalam proses penghijauan, bilangan pengulangan proses secara langsung berkaitan dengan transformasi daun segar. Sebelum menggegarkan hijau, ia juga bergantung kepada sama ada keadaan persekitaran tapak memenuhi gegaran proses.