email

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Kedua, pengeringan. The Teh batu Wuyi proses pengeringan menentukan kualiti teh kering. teh Drying adalah untuk mengurangkan kandungan lembapan dalaman daun teh, dan keperluan kawalan pengeringan agak ketat. Di dalam tea proses pengeringan, pemanasan arang biasanya digunakan, dan wangian arang akan diselitkan ke dalam teh, menjadikan teh kering berbau sangat harum. Apabila memanaskan arang, anda juga harus memberi perhatian kepada suhu. Suhu menentukan tahap pengeringan. Pembuat teh harus mengawal suhu mengikut keperluan pengeringan teh batu Wuyi. Selepas dipanaskan, ia juga panas dan diuli untuk memerah baki jus teh dalam daun teh sehingga kandungan air daun teh mencapai standard.

Ketiga, memanggang. Proses ini dapat menjadikan kualiti daun teh yang dibentuk oleh proses sebelumnya lebih stabil. Sekiranya terdapat kecacatan kecil dalam proses sebelumnya, pembuat teh juga boleh meningkatkan kualiti daun teh dengan memanggang. Teh baru selepas dibakar perlu disimpan untuk tempoh masa sebelum diminum. Elakkan mendapat juga berat.

Proses pengeluaran teh batu Wuyi adalah mudah untuk dikatakan, tetapi mesti terdapat banyak langkah berjaga-jaga dalam operasi sebenar. Apabila berurusan dengan proses pengeluaran teh batu, pembuat teh perlu berhati-hati, supaya kualiti teh batu Wuyi adalah cemerlang.