email

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Kedua, pengeringan. The Teh batu Wuyi proses pengeringan menentukan kualiti teh kering. teh Drying adalah untuk mengurangkan kandungan lembapan dalaman daun teh, dan keperluan kawalan pengeringan agak ketat. Di dalam tea proses pengeringan, pemanasan arang biasanya digunakan, dan wangian arang akan diselitkan ke dalam teh, menjadikan teh kering berbau sangat harum. Apabila memanaskan arang, anda juga harus memberi perhatian kepada suhu. Suhu menentukan tahap pengeringan. Pembuat teh harus mengawal suhu mengikut keperluan pengeringan teh batu Wuyi. Selepas dipanaskan, ia juga panas dan diuli untuk memerah baki jus teh dalam daun teh sehingga kandungan air daun teh mencapai standard.

Ketiga, memanggang. Proses ini dapat menjadikan kualiti daun teh yang dibentuk oleh proses sebelumnya lebih stabil. Sekiranya terdapat kecacatan kecil dalam proses sebelumnya, pembuat teh juga boleh meningkatkan kualiti daun teh dengan memanggang. Teh baru selepas dibakar perlu disimpan untuk tempoh masa sebelum diminum. Elakkan mendapat juga berat.

Proses pengeluaran teh batu Wuyi adalah mudah untuk dikatakan, tetapi mesti terdapat banyak langkah berjaga-jaga dalam operasi sebenar. Apabila berurusan dengan proses pengeluaran teh batu, pembuat teh perlu berhati-hati, supaya kualiti teh batu Wuyi adalah cemerlang.