Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Terdapat banyak jenis teh di China, dan kebanyakannya disimpan dalam bentuk teh lepas. Hanya teh Pu"er dan teh putih (yang hanya bermula sejak beberapa tahun kebelakangan ini) akan wujud dalam keadaan kek, bata dan Tuo.
Jadi mengapa teh Pu-erh ditekan menjadi kek, batu bata, dan bentuk bulat?
Pertama, kita harus memikirkan tentang pengangkutan terlebih dahulu, kerana pengangkutan pada zaman dahulu adalah tidak mudah, dan perdagangan teh dilakukan oleh kafilah di jalan kuda teh kuno. Terdapat banyak kawasan pergunungan di barat daya China, dan bentuk muka buminya sangat tidak rata, jadi pengangkutan dari Jika ia disimpan dalam bentuk teh lepas, ia akan meningkatkan kos pengangkutan. Selepas menekan, hanya satu kuda boleh membawa daun teh untuk dua kuda, jadi menekan sangat mudah untuk pengangkutan.
Kedua, ia adalah kerana keperluan untuk transformasi teh. Dahulu, ia adalah kerana masalah pengangkutan, tetapi di China moden, masalah ini tidak lagi menjadi masalah. Ia boleh dihasilkan dalam bentuk teh lepas dalam kuantiti yang banyak. Bagaimana dengan Tuhan? Sebab utama ialah dalam proses transformasi daun teh kemudian, jika disimpan dalam bentuk teh lepas, pengoksidaan daun teh akan dipercepatkan, dan bahan aroma daun teh akan hilang terlalu cepat.
Ketiga, sebagai tambahan kepada pelepasan aroma yang cepat, terdapat juga suhu dan suhu di udara selepas menekan ke dalam kek teh, yang mempunyai sedikit kesan ke atas mikroorganisma di dalam daun teh, supaya teh Pu-erh boleh menjadi lebih stabil dalam proses penuaan kemudiannya. Transformasi yang baik tidak akan menjejaskan rasa teh.
Pada masa ini, fully automatic tea cake pressing machine yang dihasilkan oleh syarikat kami dengan cekap boleh menekan kek teh mengikut bentuk kek teh yang diperlukan oleh pelanggan. Sesuaikan pelbagai bentuk kek teh untuk mencerminkan budaya korporat pelanggan.