email

Perbezaan Antara Kek Teh Manual Dan Kek Teh Mesin

Home > Berita > Berita Industri TehPerbezaan Antara Kek Teh Manual Dan Kek Teh Mesin

Produk panas.

2024-06-12 11:45:26

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

Pengenalan kepada Mesin Pembungkus Serbuk Pod Kopi Teh Kecil Automatik Bentuk Bulat

2024-04-18 11:10:42

Mesin pembungkus serbuk kopi pod teh penapis bentuk bulat kecil automatik ialah penyelesaian pembungkusan canggih yang direka untuk menyelaraskan proses pembungkusan untuk teh penapis bentuk bulat kecil, buah kopi dan serbuk. Artikel ini akan memberikan gambaran keseluruhan mesin inovatif ini, termasuk ciri, faedah dan aplikasinya.

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

Evolusi dan Aplikasi Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh Beg Kopi Pengedap

2024-04-18 10:36:42

Mesin Pembungkusan Pengisian Beg Gula-gula Ais Automatik Serbuk Basuh telah melalui pembangunan yang ketara selama bertahun-tahun untuk memenuhi permintaan yang semakin meningkat untuk penyelesaian pembungkusan yang cekap dan automatik.

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

Evolusi dan Faedah Mesin Pembalut Kotak Teh Kecil

2024-04-15 17:26:49

Memperkenalkan sejarah, kaedah penggunaan, senario aplikasi, dan penilaian penulis tentang kelebihan mesin pengedap teh kecil

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Perbezaan Antara Kek Teh Manual Dan Kek Teh Mesin

2022-07-04 15:03:08

Menurut catatan literatur, semasa Dinasti Tang di China, semua jenis teh umumnya dihasilkan dalam bentuk teh kek dan teh berkumpulan, sama seperti Pu"er sekarang, tetapi teh di selatan Yunnan pada masa itu adalah sebaliknya, secara umumnya. teh lepas.pelbagai jenis.

Sehingga Dinasti Ming "Dian Lue" mula merakam: "Dunia yang digunakan adalah semua teh Pu"er, yang dikukus menjadi satu kumpulan." Ini menunjukkan bahawa "teh ketat Pu"er yang diautoklaf muncul semasa Dinasti Ming. Pada Dinasti Qing, kerana kekaguman dan kasih sayang keluarga diraja, teh Pu"er memasuki zaman kegemilangannya yang pertama sebagai "penghormatan", dan proses dan pengalaman pengeluaran seperti penghijauan, penggulungan, pengeringan, dan autoklaf telah diperbaiki secara beransur-ansur.

Dalam era kekurangan bantuan mekanikal dan terutamanya pengeluaran manual, proses pembentukan teh Pu"er terutamanya bergantung pada sejumlah besar input manusia untuk diselesaikan. Setakat ini, di pergunungan teh utama di sepanjang Sungai Lancang di Yunnan, anda boleh masih menemui kemahiran tradisional mengisar dan menekan tangan untuk membentuk Pu"er.

Dengan perkembangan mesin, kaedah menekan kek teh seperti hydraulic tea pressing machines telah beransur-ansur menjadi popular. Jadi persoalannya, yang manakah lebih baik daripada mesin penekan batu manual tradisional dan mesin hidraulik moden untuk menekan daun teh?

Proses menekan kek giling batu manual: mula-mula kukus teh, kukus teh untuk melembutkan, dan larutkan gel teh, kemudian masukkan teh ke dalam beg kain bersih, uli teh menjadi kek bulat, dan kemudian gunakan batu itu. kisar untuk menekan kek untuk membuat teh menjadi bentuk kek.