Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
3. Proses penggulungan teh
Selepas penetapan teh selesai, ia perlu diuli. Apabila teh menguli, daun teh hendaklah diuli menjadi jalur, supaya permukaan daun teh tidak pecah, dan jus di dalam daun teh dibebaskan secara sekata. Ia menjejaskan rasa teh selepas ia dibuat, dan ia akan kehilangan nutrien yang terkandung di dalamnya.
4. Proses pengeringan teh
Setelah selesai proses menguli, barulah perlu dijemur. Untuk pengeringan, anda boleh terus menggorengnya dalam periuk atau mengeringkannya di tempat yang sejuk dan berventilasi. Atau mengeringkan daun teh di dalam pengering teh. Selepas ia benar-benar kering dan kering, dapatkan kemasan teh mentah kering.
Bagaimanakah bentuk teh bola naga?
.
2. Daun teh diagihkan sama rata dan dimasukkan ke dalam corong berputar mesin pembentuk bola teh bulat. Tetapkan berat gram Dragon Ball Tea, dan mesin akan menimbang, mengukus dan membentuk secara automatik mengikut tetapan.
3. Teh bebola naga yang telah dibentuk perlu diletakkan di dalam mesin pengering teh untuk pengeringan akhir.
4. Pengeluaran teh bola naga adalah mudah, dan jenis proses ini mempunyai ciri-ciri ini: mudah alih, cantik (tali lengkap).