email

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

3. Proses penggulungan teh

Selepas penetapan teh selesai, ia perlu diuli. Apabila teh menguli, daun teh hendaklah diuli menjadi jalur, supaya permukaan daun teh tidak pecah, dan jus di dalam daun teh dibebaskan secara sekata. Ia menjejaskan rasa teh selepas ia dibuat, dan ia akan kehilangan nutrien yang terkandung di dalamnya.

4. Proses pengeringan teh

Setelah selesai proses menguli, barulah perlu dijemur. Untuk pengeringan, anda boleh terus menggorengnya dalam periuk atau mengeringkannya di tempat yang sejuk dan berventilasi. Atau mengeringkan daun teh di dalam pengering teh. Selepas ia benar-benar kering dan kering, dapatkan kemasan teh mentah kering.

Bagaimanakah bentuk teh bola naga?

.

2. Daun teh diagihkan sama rata dan dimasukkan ke dalam corong berputar mesin pembentuk bola teh bulat. Tetapkan berat gram Dragon Ball Tea, dan mesin akan menimbang, mengukus dan membentuk secara automatik mengikut tetapan.
3. Teh bebola naga yang telah dibentuk perlu diletakkan di dalam mesin pengering teh untuk pengeringan akhir.

4. Pengeluaran teh bola naga adalah mudah, dan jenis proses ini mempunyai ciri-ciri ini: mudah alih, cantik (tali lengkap).