email

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

3. Proses penggulungan teh

Selepas penetapan teh selesai, ia perlu diuli. Apabila teh menguli, daun teh hendaklah diuli menjadi jalur, supaya permukaan daun teh tidak pecah, dan jus di dalam daun teh dibebaskan secara sekata. Ia menjejaskan rasa teh selepas ia dibuat, dan ia akan kehilangan nutrien yang terkandung di dalamnya.

4. Proses pengeringan teh

Setelah selesai proses menguli, barulah perlu dijemur. Untuk pengeringan, anda boleh terus menggorengnya dalam periuk atau mengeringkannya di tempat yang sejuk dan berventilasi. Atau mengeringkan daun teh di dalam pengering teh. Selepas ia benar-benar kering dan kering, dapatkan kemasan teh mentah kering.

Bagaimanakah bentuk teh bola naga?

.

2. Daun teh diagihkan sama rata dan dimasukkan ke dalam corong berputar mesin pembentuk bola teh bulat. Tetapkan berat gram Dragon Ball Tea, dan mesin akan menimbang, mengukus dan membentuk secara automatik mengikut tetapan.
3. Teh bebola naga yang telah dibentuk perlu diletakkan di dalam mesin pengering teh untuk pengeringan akhir.

4. Pengeluaran teh bola naga adalah mudah, dan jenis proses ini mempunyai ciri-ciri ini: mudah alih, cantik (tali lengkap).