email

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

3. Proses penggulungan teh

Selepas penetapan teh selesai, ia perlu diuli. Apabila teh menguli, daun teh hendaklah diuli menjadi jalur, supaya permukaan daun teh tidak pecah, dan jus di dalam daun teh dibebaskan secara sekata. Ia menjejaskan rasa teh selepas ia dibuat, dan ia akan kehilangan nutrien yang terkandung di dalamnya.

4. Proses pengeringan teh

Setelah selesai proses menguli, barulah perlu dijemur. Untuk pengeringan, anda boleh terus menggorengnya dalam periuk atau mengeringkannya di tempat yang sejuk dan berventilasi. Atau mengeringkan daun teh di dalam pengering teh. Selepas ia benar-benar kering dan kering, dapatkan kemasan teh mentah kering.

Bagaimanakah bentuk teh bola naga?

.

2. Daun teh diagihkan sama rata dan dimasukkan ke dalam corong berputar mesin pembentuk bola teh bulat. Tetapkan berat gram Dragon Ball Tea, dan mesin akan menimbang, mengukus dan membentuk secara automatik mengikut tetapan.
3. Teh bebola naga yang telah dibentuk perlu diletakkan di dalam mesin pengering teh untuk pengeringan akhir.

4. Pengeluaran teh bola naga adalah mudah, dan jenis proses ini mempunyai ciri-ciri ini: mudah alih, cantik (tali lengkap).