email

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Produk panas.

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

Proses Pengeringan Daun Teh Berbeza

2022-10-15 16:15:48

Untuk jenis teh yang berbeza, menggunakan kaedah yang berbeza untuk mengeringkan daun teh akan memaksimumkan dan mengekalkan aroma daun teh, mengalu-alukan hubungan anda untuk butiran lanjut pengeringan daun teh.

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

Penyelenggaraan Harian Pokok Teh

2022-10-15 15:22:15

Pemangkasan pokok teh dan penyelenggaraan harian boleh menjadikan pokok teh mendapat lebih banyak nutrien pertumbuhan.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Bagaimanakah teh bola naga dibuat? Kaedah pengeluaran bola naga teh Pu"er adalah sama seperti teh mentah Pu"er, kecuali bola naga itu wujud dalam bentuk manik. Bentuk bola naga adalah kebangkitan semula bentuk teh bola Pu"er. Dahulu teh kumpulan perlu dicungkil sebelum dibancuh, tetapi sekarang spesifikasi bola naga adalah 5-8 gram, yang mana hanya satu bancuhan, dan tidak perlu mengungkit teh. Dengan teh bola bulat, ciri kemudahan dan penggunaan teh itu diiktiraf oleh pengguna pasaran sambil memastikan rasa teh itu kekal tidak berubah.

Proses pengeluaran teh mentah siap

1. Memetik daun teh

Penyediaan bahan teh mentah adalah langkah terpenting dalam penghasilan teh hijau siap. Teh jenis ini sesuai untuk mengumpul tunas segar dan daun teh berdaun besar, dan apabila mengumpul tunas dan daun pokok teh, ia mesti dilakukan dengan cara manual semata-mata. Menguasai kaedah pemilihan yang betul adalah satu-satunya cara untuk mengumpul bahan mentah teh berkualiti tinggi.

2. Layu dan penetapan

Selepas daun teh dipetik, ia perlu disebarkan secepat mungkin, dan diletakkan di tempat yang sejuk dan berventilasi untuk mempercepatkan penguapan kelembapan yang terkandung di dalamnya. Selepas daun teh segar perlahan-lahan dilembutkan, langkah seterusnya boleh dijalankan. Selepas teh selesai layu, ia boleh memasuki proses penetapan suhu rendah. Daun teh boleh ditetapkan dalam tea fixation pot untuk menggoreng atau penetapan dalam mesin penetapan teh.