Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Selepas permulaan musim bunga, petani teh harus mengambil enam langkah utama, termasuk pemangkasan kebun teh, pembalut atas, penanaman, perlindungan kelembapan, perlindungan sejuk, dan penuaian awal, untuk melaksanakan pengurusan taman teh dan menggalakkan pengeluaran dan kecekapan teh.
1. Pemangkasan: Pruning boleh merangsang percambahan tunas teh, tetapi kita mesti memberi perhatian kepada operasi tertentu, dan cuba untuk mengekalkan cawangan yang berkembang pesat untuk meningkatkan hasil teh musim bunga.
2. Top dressing: Pertama, top dressing pada akar. Secara amnya, selepas permulaan musim bunga (pertengahan akhir Februari hingga awal Mac), parit cetek dibuka di luar kanopi antara barisan pokok teh, dan 30-40 kg baja sebatian organik dan bukan organik digunakan setiap mu, dan kemudian ditutup dengan tanah untuk mengelakkan kehilangan Nutrien hilang. Yang kedua ialah semburan baja pada daun. Secara amnya, 5 hingga 7 hari sebelum memetik teh musim bunga, atau selepas memetik teh, pilih pagi yang mendung atau cerah, gunakan baja daun untuk meningkatkan serat daun, menebal lapisan lilin dan meningkatkan ketahanan tanaman. Fungsi perosak dan penyakit; Menambah asid amino penting tumbuhan dan meningkatkan kualiti teh.
3. Perlindungan kelembapan: Pertama, gemburkan tanah. Tahun kering adalah kondusif untuk penyimpanan air dan pelembab, dan musim hujan kondusif untuk melonggarkan dan pemanasan, kedua-duanya kondusif untuk pertumbuhan pokok teh. Yang kedua ialah merumput untuk mengelakkan kekurangan rumput pada musim bunga. Bagi kebun teh yang terdedah kepada genangan air, parit harus dikorek pada masa yang sama dengan penanaman untuk mengelakkan tergenang air di kebun teh pada tahun-tahun dengan lebih banyak hujan musim bunga, yang akan menjejaskan pertumbuhan teh musim bunga.
4. Perlindungan lembapan: Pada tahun-tahun kemarau berterusan pada musim sejuk dan musim bunga, kelembapan tanah di taman teh tidak mencukupi, yang sangat tidak menguntungkan untuk mekar awal teh musim bunga dan peningkatan dalam pengeluaran teh terkenal. Dalam kes ini, dalam satu pihak, adalah perlu untuk menguji air secara aktif untuk mengalihkan air untuk melawan kemarau, dan sebaliknya, mengambil langkah-langkah seperti penanaman, sungkupan, jerami, rumpai, dan lain-lain, untuk mengurangkan permukaan terdedah, mengelakkan kehilangan air tanah, dan pada masa yang sama meningkatkan suhu tanah.
5. Pencegahan sejuk: Kesejukan pada awal musim bunga adalah amat berbahaya kepada tunas teh bercambah dan tunas baru, yang akan membawa kepada penurunan dalam hasil teh musim bunga dan kualiti teh musim bunga yang tidak baik.
6. Memetik awal: Semakin awal teh musim bunga beredar di pasaran, semakin tinggi harganya. Pada masa yang sama, penuaian awal teh musim bunga juga merupakan langkah yang berkesan untuk mengelakkan kerosakan beku pada awal musim bunga.