DL-6CHL-RQ10 adalah mesin pengering teh jenis kecil, boleh mengeringkan semua jenis teh, menggunakan pemanasan gas, kapasiti dari 60kg hingga 400kg sejam, suhu dan kelajuan boleh laras, keselamatan, penjimatan tenaga dan perlindungan alam sekitar
DL-6CHZ-9QB ialah penyahhidrat teh keluli tahan karat penuh, pemanas elektrik, kawasan pengeringan kira-kira 10 meter persegi, kapasiti 27-45 kg setiap kelompok.
DL-6CHZ-5 menggunakan pemanas elektrik, bahagian luar sedang membakar cat di dalam dulang keluli tahan karat, kawasan pengeringan 5 meter persegi, kapasiti 15-25kg setiap kelompok.
DL-6CRT-65T boleh memproses hampir semua jenis teh, jenis loyang, bahagian yang dihubungi dengan teh diperbuat daripada keluli tahan karat, diameter dram 65cm, ketinggian 48cm, kapasiti kira-kira 60 kg setiap kelompok.
Pemisah skrin bergetar bulat terutamanya untuk menyusun saiz habuk/serbuk/serpihan teh yang berbeza, digunakan untuk teh CTC atau daun teh hancur lain, Skrin berbeza pilihan untuk mendapatkan saiz teh yang berbeza.
100kg daun segar memproses 25kg teh oolong siap dalam 12 jam, Halaman ini mengesyorkan anda satu set lengkap peralatan pengeluaran teh hijau dan kaedah penggunaan.
Kilang batu matcha diperbuat daripada granit yang dipotong menjadi satu bahagian. Selepas proses pengisaran awal, tiada serbuk batu atau sanga yang hilang semasa penggunaan, yang memastikan keselamatan dan kebersihan teh matcha.
Fungsi utama sangkar pembakar dram buluh elektrik adalah untuk menggantikan sangkar penaik karbon, menjadikan pengeringan teh lebih tepat dan terkawal.
Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kesan suhu rendah pada pokok teh adalah terutamanya kerosakan beku, mengakibatkan pengeluaran dan kualiti teh berkurangan. Apabila pokok teh menghadapi suhu tinggi yang berterusan, ia juga akan menjejaskan pertumbuhan dan perkembangannya. Menurut penyelidikan saintifik, suhu maksimum yang boleh diterima oleh pokok teh adalah kira-kira 35 hingga 40 darjah dalam keadaan biasa, dan titik kritikal untuk bertahan hidup ialah 45 darjah. Dalam persekitaran semula jadi, jika suhu purata harian pada hari itu lebih tinggi daripada 30 darjah, pertumbuhan pucuk pokok teh akan melambatkan atau berhenti. Jika suhu tinggi melebihi 35 darjah secara berterusan, pucuk pokok teh akan kering dan mati. Apabila cuaca suhu tinggi jangka panjang ini berlangsung selama 10 hingga 15 hari, ia boleh menyebabkan keseluruhan pokok teh menjadi kering dan mati, mengakibatkan pengurangan pengeluaran teh dan tiada penuaian.
Walaupun suhu tinggi tidak bertahan, kualiti teh yang dihasilkan pada musim panas juga agak rendah. Kerana suhu terlalu tinggi, ia akan mempercepatkan metabolisme karbon dalam pokok teh, yang akan mempercepatkan kadar penukaran polifenol, menghasilkan kandungan polifenol yang tinggi, kepekatan teh yang lebih kuat, kepahitan yang jelas, dan aroma dan rasa segar. pudar.
Oleh itu, dalam proses pertumbuhan pokok teh, ia perlu dikawal dan diselaraskan untuk memastikan pokok teh tumbuh dalam julat suhu yang paling sesuai dengan seberapa banyak yang mungkin. Untuk musim suhu rendah pada musim sejuk, kita mesti mengambil langkah-langkah untuk mengelakkan sejuk dan tetap hangat, dan dalam tempoh suhu tinggi pada musim panas, kita juga harus memberi perhatian kepada teduhan, perlindungan matahari dan pengairan, untuk memastikan pertumbuhan dan perkembangan normal. pokok teh dan memastikan kualiti daun teh.