Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Seperti yang dinyatakan sebelum ini, kesan suhu rendah pada pokok teh adalah terutamanya kerosakan beku, mengakibatkan pengeluaran dan kualiti teh berkurangan. Apabila pokok teh menghadapi suhu tinggi yang berterusan, ia juga akan menjejaskan pertumbuhan dan perkembangannya. Menurut penyelidikan saintifik, suhu maksimum yang boleh diterima oleh pokok teh adalah kira-kira 35 hingga 40 darjah dalam keadaan biasa, dan titik kritikal untuk bertahan hidup ialah 45 darjah. Dalam persekitaran semula jadi, jika suhu purata harian pada hari itu lebih tinggi daripada 30 darjah, pertumbuhan pucuk pokok teh akan melambatkan atau berhenti. Jika suhu tinggi melebihi 35 darjah secara berterusan, pucuk pokok teh akan kering dan mati. Apabila cuaca suhu tinggi jangka panjang ini berlangsung selama 10 hingga 15 hari, ia boleh menyebabkan keseluruhan pokok teh menjadi kering dan mati, mengakibatkan pengurangan pengeluaran teh dan tiada penuaian.
Walaupun suhu tinggi tidak bertahan, kualiti teh yang dihasilkan pada musim panas juga agak rendah. Kerana suhu terlalu tinggi, ia akan mempercepatkan metabolisme karbon dalam pokok teh, yang akan mempercepatkan kadar penukaran polifenol, menghasilkan kandungan polifenol yang tinggi, kepekatan teh yang lebih kuat, kepahitan yang jelas, dan aroma dan rasa segar. pudar.
Oleh itu, dalam proses pertumbuhan pokok teh, ia perlu dikawal dan diselaraskan untuk memastikan pokok teh tumbuh dalam julat suhu yang paling sesuai dengan seberapa banyak yang mungkin. Untuk musim suhu rendah pada musim sejuk, kita mesti mengambil langkah-langkah untuk mengelakkan sejuk dan tetap hangat, dan dalam tempoh suhu tinggi pada musim panas, kita juga harus memberi perhatian kepada teduhan, perlindungan matahari dan pengairan, untuk memastikan pertumbuhan dan perkembangan normal. pokok teh dan memastikan kualiti daun teh.