Mesin Cawan Teh Kertas Penapis Elektrik Manual Tersembunyi, sebagai mesin pengedap dan pembungkusan separa automatik, sesuai untuk membungkus pelbagai jenis teh. Ia meletakkan cawan teh pada acuan untuk menekan, tepat, cepat, ringkas dan mudah digunakan, dan boleh menghasilkan purata 500 cawan sejam.
Pemetik Teh Elektrik DL-4CD-35N mempunyai lebar pemotongan 35cm dan dilengkapi dengan bateri litium tanpa wayar 18V 5.2Ah untuk menghapuskan gangguan wayar semasa operasi. Masa bekerja boleh sehingga 8 jam, dan ia boleh memetik 150 kilogram daun teh segar dalam satu jam.
DL-6CY1-15 terutamanya digunakan untuk menekan teh kek, teh bata, teh jenis coklat, tekanan dan masa boleh diselaraskan, menggunakan kawalan hidraulik, teh membentuk adalah lebih baik. Mesin mempunyai 1 stesen kerja, 1 pekerja boleh mengendalikan mesin pada masa yang sama, 1 jam boleh menekan 35kg teh kek.
Fungsi utama adalah untuk menyuntik gas nitrogen selepas vakum dalaman, membolehkan teh untuk ditapai dalam persekitaran anaerobik, menghasilkan lebih banyak asid amino (GABA ialah asid aminobutyric gamma). GABA ialah bahan kimia semula jadi, dilengkapi dengan pengepaman vakum automatik sepenuhnya, suntikan nitrogen dan fungsi penapaian teh. Pada masa yang sama, ia boleh memaparkan tekanan gas, ketulenan nitrogen, dan lain-lain dalam masa nyata.
Halogen Rapid Moisture Analyzer digunakan terutamanya untuk mengukur kandungan air teh dan makanan lain, dengan ketepatan 0.01%. Meter kelembapan bersaiz kecil dan cepat dalam ukuran, yang sesuai untuk pelbagai tumbuhan teh
Mesin penekan teh jenis rata terutamanya untuk Teh LongJing, melalui program kawalan komputer, proses operasi manual seperti penyusuan teh, penetapan, pembentukan rata, penggilap ditukar kepada kawalan komputer, supaya kesamarataan setiap kelompok teh boleh diselaraskan. dan dikawal
Mesin penggulung teh DL-6CRT-75 mempunyai tindakan berganda, terutamanya untuk memutar teh, diameter gendang 75cm, kapasiti kira-kira 120 kg setiap kelompok.
DL-6CQFJ-70 digunakan untuk menyusun daun segar yang dipetik oleh penuai teh, boleh mengasingkan saiz teh yang berbeza untuk menghasilkan gred teh siap yang berbeza.
Secara umumnya, pokok teh tidak tahan fros. Apabila suhu lebih rendah daripada tolak 5 darjah, ia pada dasarnya akan mengalami kerosakan beku yang teruk. Walau bagaimanapun, masih terdapat beberapa perbezaan dalam toleransi pelbagai jenis teh kepada suhu rendah. Di sini kita bercakap tentang suhu kritikal minimum, yang merupakan konsep untuk membezakan toleransi suhu rendah pelbagai jenis.
Dalam keadaan biasa, toleransi spesies teh jenis pokok renek adalah lebih kuat daripada pokok teh jenis pokok, dan toleransi suhu rendah bagi pokok teh berdaun sederhana dan kecil adalah lebih kuat daripada pokok teh berdaun besar. Sebagai contoh, spesies Longjing dan spesies Qimen dalam jenis pokok renek pada asasnya boleh menahan suhu rendah tolak 12~16 darjah. Dan spesies berdaun besar jenis arbor di Yunnan akan mengalami kerosakan beku yang teruk selagi ia berada di bawah tolak 6 darjah.
Sudah tentu, dalam tempoh pertumbuhan yang berbeza, toleransi pokok teh terhadap suhu rendah juga berbeza. Ringkasnya, pokok teh paling takut akan kerosakan fros pada peringkat anak benih, usia muda dan peringkat penuaan, dan pokok teh pada peringkat dewasa lebih tahan terhadap kerosakan fros. Pada masa yang sama, pucuk dan tunas baru pokok teh kurang terdedah kepada kerosakan beku, manakala daun yang lebih tua lebih terdedah kepada kerosakan beku. Oleh itu, kita melihat bahawa setiap tahun sebelum teh musim bunga dipasarkan, sebaik sahaja kerosakan beku yang teruk dihadapi, ia akan memberi kesan yang besar terhadap kualiti dan hasil daun teh, dan akan menyebabkan kerugian besar kepada petani teh.