email

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Produk panas.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 2

2022-09-22 18:15:48

Kek tekan moden disokong oleh sains, yang membuktikan bahawa kek tekan mempunyai lebih banyak kelebihan berbanding teh lepas dalam proses transformasi.

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

Mengapa teh Pu'er perlu ditekan ke dalam kek teh? 1

2022-09-22 18:08:30

Pemilihan sejarah menghasilkan kek teh Pu'er, tetapi bentuk teh Pu'er yang unik telah dikekalkan sehingga hari ini kerana aroma tehnya yang unik.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi?

2022-09-09 15:31:27

Pengeringan yang betul boleh mencerminkan sepenuhnya aroma teh batu Wuyi pada peringkat akhir, berikut adalah maklumat lanjut pengeringan.

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

Bagaimana Untuk Memproses Teh Batu Wuyi? 1

2022-09-09 15:24:25

Layu dan hijau bergegar adalah langkah utama dalam pengeluaran teh batu Wuyi. Selamat datang kenalan anda untuk butiran lanjut.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

2022-04-22 13:57:53

Pengeringan semula jadi tradisional mengambil masa yang agak lama, yang menjejaskan kecekapan pengeluaran. Oleh itu, campur tangan manual boleh diterima pakai, dan suhu dan kelembapan boleh dikawal dengan ketat melalui peranti penyahlembapan udara panas --- tea withering machine untuk mempercepatkan penyejatan air pada permukaan daun teh basah yang segar.

Di samping itu, selepas daun air hujan memasuki kilang, jentera khas, seperti peranti rawatan mekanikal yang layu, boleh digunakan untuk memanaskan dan meniup daun teh untuk menyejat air di permukaan daun teh air hujan dan di dalam liang-liang, jadi untuk merealisasikan dehumidifikasi daun teh yang cepat dan seragam. Jumlah kandungan, jumlah bekalan udara diselaraskan secara dinamik, dan masa sentuhan dinamik antara udara panas dan daun air hujan, jumlah udara panas dan suhu diselaraskan dengan ketat, supaya air pada permukaan teh menyerap panas dan menyejat dengan cepat dalam masa 2-3 minit, supaya cepat mengeluarkan permukaan teh. Tujuan dehidrasi daun teh basah air hujan, mengekalkan kesegaran dan mengekalkan kehijauan, dan ia cepat, cekap, penjimatan tenaga dan penggunaan yang rendah.

Walaupun penuaian daun teh basah air hujan tidak menduduki kelebihan "masa hari", selagi ia dikendalikan dengan betul, ia akan tetap mempunyai prestasi yang baik. Pengeluar teh secara fleksibel boleh memilih kaedah rawatan hijau hujan mengikut keadaan mereka sendiri, untuk mengurangkan kesan hari hujan ke atas pengeluaran teh musim bunga.