email

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Produk panas.

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

Apakah monograf pertama di dunia mengenai sains teh?

2023-03-25 15:38:48

Monograf pertama mengenai sains teh di China dan monograf pertama mengenai teh dalam sejarah dunia ialah "The Classic of Tea" yang ditulis oleh Lu Yu. Terangkan teh secara terperinci

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

Bagaimana Untuk Memproses Teh Hitam?

2023-03-11 15:34:05

Salah satu proses penting untuk teh hitam adalah penapaian, menggunakan mesin penapaian yang sesuai boleh mengawal kualiti teh hitam yang baik.

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

Apakah perbezaan antara kaedah pemprosesan pengeringan yang berbeza dalam teh hijau?

2023-03-04 15:34:43

Kaedah pengeringan teh hijau yang berbeza, mesin yang berbeza, helai teh hijau, dan aroma teh hijau semuanya berbeza, mengalu-alukan kenalan anda untuk maklumat lanjut.

Bilakah teh hijau mula tersedia?

Bilakah teh hijau mula tersedia?

2023-02-25 14:55:48

Bagaimana untuk memproses teh hijau jenis jarum khas, selamat datang kenalan anda untuk maklumat lanjut!

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.
Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

2022-04-22 13:57:53

Pengeringan semula jadi tradisional mengambil masa yang agak lama, yang menjejaskan kecekapan pengeluaran. Oleh itu, campur tangan manual boleh diterima pakai, dan suhu dan kelembapan boleh dikawal dengan ketat melalui peranti penyahlembapan udara panas --- tea withering machine untuk mempercepatkan penyejatan air pada permukaan daun teh basah yang segar.

Di samping itu, selepas daun air hujan memasuki kilang, jentera khas, seperti peranti rawatan mekanikal yang layu, boleh digunakan untuk memanaskan dan meniup daun teh untuk menyejat air di permukaan daun teh air hujan dan di dalam liang-liang, jadi untuk merealisasikan dehumidifikasi daun teh yang cepat dan seragam. Jumlah kandungan, jumlah bekalan udara diselaraskan secara dinamik, dan masa sentuhan dinamik antara udara panas dan daun air hujan, jumlah udara panas dan suhu diselaraskan dengan ketat, supaya air pada permukaan teh menyerap panas dan menyejat dengan cepat dalam masa 2-3 minit, supaya cepat mengeluarkan permukaan teh. Tujuan dehidrasi daun teh basah air hujan, mengekalkan kesegaran dan mengekalkan kehijauan, dan ia cepat, cekap, penjimatan tenaga dan penggunaan yang rendah.

Walaupun penuaian daun teh basah air hujan tidak menduduki kelebihan "masa hari", selagi ia dikendalikan dengan betul, ia akan tetap mempunyai prestasi yang baik. Pengeluar teh secara fleksibel boleh memilih kaedah rawatan hijau hujan mengikut keadaan mereka sendiri, untuk mengurangkan kesan hari hujan ke atas pengeluaran teh musim bunga.