email

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Home > Berita > Berita Industri TehBagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

Produk panas.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?2

2022-05-14 19:00:46

Sebelum bola teh jenis bulat dibuat, teh mentah masih perlu diproses dengan mesin layu teh, mesin penetapan teh, roller teh dan pengering teh. Kemudian dibentuk dengan mesin pembentuk bola naga.

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

Bagaimana Teh Dragon Ball Dibuat?

2022-05-14 17:47:32

Sebelum membentuk teh bebola dargon, teh mentah masih perlu membuat teh layu, penetapan teh, penggulungan teh dan pengeringan teh.

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

Pengurusan Kebun Teh Musim Bunga

2022-04-30 16:44:03

Melakukan kerja yang baik dalam pengurusan taman teh boleh menjadikan nilai teh musim bunga lebih dipertingkatkan.

Masa Penapaian Teh Hitam

Masa Penapaian Teh Hitam

2022-04-29 15:35:56

Penapaian teh hitam mempunyai penapaian tradisional dan penapaian mesin, dan penapaian mesin akan menjadi trend penapaian teh hitam.

Hubungi Kami

Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co., Ltd.

Jika anda ingin mengetahui lebih lanjut tentang produk kami, sila hantar e-mel kepada kami: info@delijx.com. Anda juga boleh menghantar mesej ke WeChat atau WhatsApp kami: 0086-18120033767

Bagaimana Cara Mengeringkan Daun Teh Pada Hari Hujan?

2022-04-22 13:57:53

Pengeringan semula jadi tradisional mengambil masa yang agak lama, yang menjejaskan kecekapan pengeluaran. Oleh itu, campur tangan manual boleh diterima pakai, dan suhu dan kelembapan boleh dikawal dengan ketat melalui peranti penyahlembapan udara panas --- tea withering machine untuk mempercepatkan penyejatan air pada permukaan daun teh basah yang segar.

Di samping itu, selepas daun air hujan memasuki kilang, jentera khas, seperti peranti rawatan mekanikal yang layu, boleh digunakan untuk memanaskan dan meniup daun teh untuk menyejat air di permukaan daun teh air hujan dan di dalam liang-liang, jadi untuk merealisasikan dehumidifikasi daun teh yang cepat dan seragam. Jumlah kandungan, jumlah bekalan udara diselaraskan secara dinamik, dan masa sentuhan dinamik antara udara panas dan daun air hujan, jumlah udara panas dan suhu diselaraskan dengan ketat, supaya air pada permukaan teh menyerap panas dan menyejat dengan cepat dalam masa 2-3 minit, supaya cepat mengeluarkan permukaan teh. Tujuan dehidrasi daun teh basah air hujan, mengekalkan kesegaran dan mengekalkan kehijauan, dan ia cepat, cekap, penjimatan tenaga dan penggunaan yang rendah.

Walaupun penuaian daun teh basah air hujan tidak menduduki kelebihan "masa hari", selagi ia dikendalikan dengan betul, ia akan tetap mempunyai prestasi yang baik. Pengeluar teh secara fleksibel boleh memilih kaedah rawatan hijau hujan mengikut keadaan mereka sendiri, untuk mengurangkan kesan hari hujan ke atas pengeluaran teh musim bunga.